Siemens skal levere gigant-møller i Klim

22 store møller erstatter 35 små i Klim Fjordholme

Vattenfalls møllepark i Klim Fjordholme bliver Danmarks største på land. Når de 35 nuværende møller er erstattet af de 22 nye kæmpemøller, vil parken kunne levere el nok til 58.000 husstande.

Vattenfalls møllepark i Klim Fjordholme bliver Danmarks største på land. Når de 35 nuværende møller er erstattet af de 22 nye kæmpemøller, vil parken kunne levere el nok til 58.000 husstande.

KLIM:Det bliver Siemens Wind Power, der skal levere møllerne til Danmarks største vindmølleprojekt på land, energiselskabet Vattenfalls møllepark ved Klim Fjordholme.

Tirsdag skrev de to parter kontrakt på levering og service af 22 stk. 3,2 MW møller til erstatning for de nuværende 35 stk. 0,6 MW møller i Klim.

Blot seks af de nye møller har samme effekt som de 35 nuværende møller tilsammen. Når parken er fuldt udbygget, får den en samlet effekt på godt 70 mio. kW, nok til at forsyne 58.000 husstande med strøm.

De nye møller rejses i løbet af næste år. Den første mølle skal efter planen sættes i drift i juni 2015. Inden da vil borgere i Jammerbugt Kommune få tilbudt at købe andele i møllerne. Ifølge loven skal der gives mulighed for mindst 20 procent lokalt medejerskab.

- Budgettet er på 750 mio.kr., så det svarer til 150 mio. kr. Vi har ikke overvejet at øge andelen ud over de 20 procent, og vi vil ikke give folk uden for Jammerbugt Kommune mulighed for medejerskab, fastslår Arne Rahbek, kommunikationschef i Vattenfall.

Direktør Alberto Rebollo fra Vattenfall kalder projektet ved Klim Fjordholme ”eksemplarisk”.

- Forvandlingen af Klim Fjordholme Vindmøllepark er sket gennem en vellykket proces med meget få klager. Samarbejdet med politikere og administrationen i Jammerbugt Kommune samt med lodsejerne er forløbet helt gnidningsløst, og projektet tjener som et godt eksempel for fremtidige etableringer af vindmølleparker på land, mener Alberto Rebollo.

De gamle møller, der har snurret i Klim Fjordholme gennem 18 år, skal renoveres og eksporteres til Italien og Irland. De kan producere strøm 20 år endnu.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden