Sikkert ned fra vindmøllen

Martecs afdeling på Kragholmen har nu fået certificering fra den globale vind-organisation

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:- Er du en underleverandør, som skal op i en vindmølle og montere en enkelt ting, så kræver vindmølleproducenterne, at du har bestået et sikkerhedskursus. Og det skal være et kursus, der er godkendt af GWO-Global Wind Organisation. Den certificering har vi nu fået og kan derfor gå i gang med vores kurser. Det første hold starter 18, juni.

Martin Nepper underviser i GWOs sikkerhedskurser på søfartsskolen - Martec Nord på Kragholmen, og han kan sammen med kollegerne glæde sig over, at vindmøllebranchen allerede er begyndt at spørge på sikkerhedskurser i Frederikshavn i den helt nye 10 meter høje bygning, som blev indviet onsdag eftermiddag. Stedet har netop fået den nødvendige GWO- certificering.

Han er i gang med at udføre alt sikkerhedsudstyret for sammen med kollegaen Henrik Hansen, at vise, hvordan man redder sig og makkeren ned fra en brændende vindmølle eller andre omstændigheder, der gør at man må fire sig ned.

De kravler op under loftet, og Henrik Hansen firer sig lidt ned først, hvorefter Martin Nepper følger stille og roligt efter.

- Det skal være roligt og sikkert. Kursisterne skal stole på at udstyret virker og at de ved, hvad de skal gøre, forklarer Martin Nepper.

Derfor gør man meget ud af, at folk bruger den tid, de har brug for til at føle sig sikre på sikkerheden.

Lederen af Martec Pia Ankerstjerne holdt en tale ved indvielsen, og hun sagde blandt andet, at man allerede i 2012 begyndte at undersøge mulighederne for at tilbyde den slags GWO-kurser.

- For vi har ikke bare investeret i en ny bygning. Der er investeret på havnen så man kan træne overgang på båd til en offshorevindmølle og der er investeret i en ret stor platform i Sæby Svønmehal og i samarbejde med Brandskolen i Hvims er der etableret en ny brandplads bag ved og sidst.

Det er planen, at kursisterne skal komme fra hele landet, og dermed skal de også overnatte på byens hoteller, når de er forskellige moduler. Og kursisterne kan både være mennesker, der for første gang skal op i en af de høje vindmøller eller folk med masser af erfaring.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.