Simone fra Aalborg på OL-kurs

Kvindelandsholdet i ishockey kan sikre sig billet til Sochi i dag med uafgjort mod Japan

De succesrige danske ishockeykvinder med Simone Jacquet øverst til venstre er klar til OL-kvalifikationsfinale mod Japan. Privatfoto: Steen Melby

De succesrige danske ishockeykvinder med Simone Jacquet øverst til venstre er klar til OL-kvalifikationsfinale mod Japan. Privatfoto: Steen Melby

POPRAD:Ganske uventet er der stadig håb om at få et dansk ishockeyhold med til OL i Rusland.

Herrelandsholdet har udspillet sin rolle i OL-kvalifikationen i Vojens, men kvindelandsholdet er gået den lange vej og mangler søndag ”blot” et uafgjort resultat mod Japan for at sikre sig adgang til det forjættede land.

Med på holdet er en Simone Jacquet fra Aalborg, der med sine 25 år er at regne som en af de absolutte veteraner på et hold, der efter et generationsskifte har en gennemsnitalder på omkring 20 år.

- Holdet har hele tiden troet på muligheden, men det er klart, at de færreste havde tænkt, at vi vi ville ende med at stå med muligheden for at få en afgørende kamp om at komme til OL, siger Simone Jacquet.

Holdspillet i højsædet

Danskernes vej mod OL startede helt tilbage i oktober sidste år, hvor man vandt den første kvalifikationspulje i Barcelona. Siden vandt man en kvalifikationsgruppe i Letland, inden man i denne weekend har deltaget i den afsluttende kvalifikationsgruppe mod Slovakiet, Norge og Japan, der er henholdsvis nummer syv, 10 og 11 på verdensranglisten, hvor Danmark er på en 19.-plads.

Efter en sejr over Slovakiet i åbningskampen lykkedes det kvinderne at besejre Norge efter straffeslag, og dermed skal holdet i søndagens kamp mod Japan blot have et enkelt point for at sikre billetten til Sochi.

- Det bliver en svær kamp som alle de andre. Japanerne er uhyggeligt hurtige på skøjterne, men vi er altså heller ikke langsomme. Og nu er vi jo nået så langt, fordi alle har spillet som et hold. Alle har haft en vigtig rolle at udfylde, siger Simone Jacquet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.