Sirius-hunde blev reddet med fly

13 slædehunde fortsatte fremad, da skaglen brast - de blev fundet efter en eftersøgning fra luften

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

GRØNLAND: Et hold fra slædepatruljen Sirius måtte forleden have hjælp fra oven for at finde sit spand hunde igen. Skaglen - linen der forbinder slæden med de trækkende hunde - var nemlig bristet, og så var hundene bare fortsat fremad; og det lykkedes ikke for patruljen at løbe dem op. Det skriver forsvaret.dk.

Så patruljen var i nogen grad om ikke på Herrens Mark så i hvert fald efterladt i isødemarken, hvor den slog et telt op for at beskytte sig mod vejr og vind. Derfor var hjælpen fra oven velkommen - i form af at fly fra Luftgruppe Vest, der opererer med en Challenger fra Eskadrille 721, der hører hjemme i i Aalborg, der blev sat ind for at finde de lidt for fremadsøgende hunde.

Og historien ender i det store og hele godt, selv om besætningen på flyet fandt en flok strejfende ulve i området først.

I første omgang fandt man ikke hundene, idet flyet ledte med udgangspunkt fra stedet, hvor de løb væk og ud til en anden Siriuspatrulje, der var blevet inddraget i eftersøgningen af de 13 slædehunde. Men ved at udvide søgeområdet og bruge flyets avancerede varmesøgende FLIR-kamera, fandt besætningen på Challenger-flyet hundespandet.

Godt nok lød den første melding fra luften på, at nogle af hundene virkede apatiske efter 24 timer væk fra patruljen og dermed uden vand og mad. Én af hundene blev også fundet død, idet den var blevet kvalt i linerne, men da Sirius-folkene nåede frem til hundene, og de firbenede fik plejet deres småsår og masser af mad, kom resten af hundene sig, og Sirius-patruljen har således stadig seks fuldt operative slædehold i Grønland.

Udover Forsvarets personel deltog der også et Twin Otter fly fra Nordlandair, der fløj en reservepatrulje, ekstra hunde samt medicin ud til de genfundne hunde.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.