Skæbnedag for Nordjyske Bank: Farvel til selvstændighed?

Torsdag skal aktionærerne stemme om fusion med Ringkjøbing Landbobank

Arkivfoto

Arkivfoto

NØRRESUNDBY:Torsdag kan det være slut med Nordjyske Bank som et selvstændigt nordjysk pengeinstitut. Det bliver følgen, hvis bankens aktionærer på en ekstraordinær generalforsamling siger ja til en fusion med Ringkjøbing Landbobank.

Faktisk er aktionærerne i Nordjyske Bank indkaldt til to ekstraordinære generalforsamlinger, én klokken 15.00 og én klokken 16.30.

Forklaringen skal findes i bankens vedtægter. Her står der nemlig, at en sammenlægning med et andet pengeinstitut kun kan vedtages på en generalforsamling, hvis aktionærer, der tilsammen repræsenterer to tredjedele af aktiekapitalen møder frem til generalforsamlingen, og at to tredjedele af både den aktiekapital, der er til stede, og af stemmerne er for fusionen.

Hvis to tredjedele af aktiekapitalen ikke er mødt frem til generalforsamlingen, men at to tredjedele af både kapitalen og stemmerne er, så kan fusionen vedtages på en efterfølgende generalforsamling, hvis bare to tredjedele af den repræsenterede kapital stemmer for.

Altså: Hvis for eksempel kun 30 procent af aktiekapitalen møder op til generalforsamlingen klokken 15.00, men over to tredjedele af både kapital og stemmer på generalforsamlingen er for, så kan generalforsamlingen klokken 16.30 vedtage fusionen, hvis blot to tredjedele af både kapital og stemmer er for.

Falder forslaget om fusion med Ringkjøbing Landbobank, så venter der endnu en generalforsamling om bankens fremtid, der så afholdes 14. juni. Her skal aktionærerne i givet fald tage stilling til et købstilbud fra Jyske Bank.

Jyske Bank, der ejer næsten 40 procent af aktierne i Nordjyske Bank, stemmer torsdag for fusionen med Ringkjøbing Landbobank.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.