Skagen Bryghus fik fint resultat

Stigende omsætning og knap 1. mio. kr. i regnskabsresultat

På generalforsamlingen i Skagen Bryghus forleden var der glæde over et fint årsresultat. Privatfoto.
Bryggerier 8. maj 2014 12:52

SKAGEN: Skagen Bryghus fik også i år et fint regnskabsresultat på næsten 1 million kroner - helt nøjagtig kr. 978.000 - mod sidste kr. 890.000 før skat.

Det fremgår af bestyrelsens beretning til generalforsamlingen.

Omsætningen er steget med 11 procent.

Det har været et år, hvor der virkelig er blevet satset på bryghusets fremtid bl.a. ved køb af resten af det tidligere elværk, renoveringen og produktionsudvidelse.

Store investeringer

- Men i år har vi også brugt rigtig mange penge. l alt har vi investeret 3,4 millioner kr. på køb af resten af Bryghuset og på tagrenovering. Købsprisen på 1,7 millioner kr. og andre 1,7 millioner kr. er gået til nyt tag. Taget på hoved- og sidebygningen var mildest talt i meget dårlig stand, fortæller formand Bent Hviid.

Disse store investeringer er finansieret med forøgelse af den langfristede gæld med to mio. kr,, så lånet i Nykredit nu er på seks mio. kr.

Resten har bryghuset finansieret over driften og uden at trække på kassekreditten. Tværtimod er renteudgiften reduceret.

Tyrolerfest

Det giver rigtig mange fordele, at man nu bl.a. kan disponere over hele arealet til f.eks. tyrolerfest. Og tyrolerfesten i teltet i gården sidste efterår blev den helt store succes med 300 deltagere. Også i år er alt udsolgt.

Købet af resten af bryghuset har også gjort det muligt at udvide gårdhaven, så er plads til dobbelt så mange gæster. Efter renoveringen er der - på sidebygningens 1. sal - mulighed for at indrette et lokale, hvor der kan blive plads til 80 gæster. Det kan f.eks. siden bruges til mødelokale eller andet formål.

Da Bryghuset ikke har tilstrækkelig produktionskapacitet til den nuværende omsætning, har det måttet outsource 30-40.000 liter, der blev solgt til omkring ti udskænknings steder i Skagen.

- Vi har været meget glade for at vi kunne få denne mængde produceret andetsteds, men samtidig må vi også sige, at vi er afhængige af denne outsourcing og dermed blevet noget sårbar, og vi må også erkende, at avancen på denne omsætning er meget begrænset, siger Bent Hviid.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...