Skagenhallen tæt på lukning få dage før festivallen

Kaos i Skagen Kultur- og Fritidscenter - reddet fra konkurs i sidste øjeblik

Skagen Kultur- og Fritidscenter bruges blandt meget andet som spillested til Skagen Festival, der starter på torsdag. Arkivfoto <i>Peter Broen</i>

Skagen Kultur- og Fritidscenter bruges blandt meget andet som spillested til Skagen Festival, der starter på torsdag. Arkivfoto Peter Broen

SKAGEN:Få dage før det store rykind til Skagen Festival er det største spillested, Skagen Kultur- og Fritidscenter (SKFC) tæt på at dreje nøglen.

Kun en økonomisk redningsplanke fra Frederikshavn Kommune redder de mange festivalgæster fra at møde en lukket dør.
Det er de seneste to-tre års økonomiske problemer, der har sendt SKFC, der ud over idrætshallen og rummer svømmehal, cafeteria og overnatningsfaciliteter, til tælling.

Byrådet splittet

Byrådet var splittet i spørgsmålet om at putte flere kommunale kroner i den nødlidende patient.

Fire byrødder stemte imod redningsplanen, men af hensyn til konsekvenserne for lokalsamfundet valgte et flertal at finde pengene:
- Vi kan ikke undvære Skagen Kultur- og Fritidscenter (SKFC). Om få dage er der festival og Skaw Cup. Det vil være en katastrofe, hvis det går konkurs.
Det siger 1. viceborgmester, Peter Nielsen (K)".

Alt for sent besked

SKFC er en selvejende institution med egen bestyrelse, der har en driftsoverenskomst med kommunen og får et årligt tilskud fra kommunen på cirka fem mio. kr.

Peter Nielsen vil nu arbejde for, at lignende sager fremover landet på økonomiudvalgets bord og ikke i kultur- og fritidsudvalget.
- Vi har den økonomiske ekspertise, men det er alt for sent, at vi får at vide, hvor galt det står til, siger Peter Nielsen.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.