Skagens svømmehal bliver, hvor den er

Flertal vil bevare svømmehallen i Skagen Kultur- og Fritidscenter - Venstre sender sagen i byrådet

Skagenhallens svømmebassin skal renoveres, men svømmebadet bliver i SKFC, besluttede et flertal i økonomiudvalget onsdag. <i>Pressefotograf Peter  Broen</i>

Skagenhallens svømmebassin skal renoveres, men svømmebadet bliver i SKFC, besluttede et flertal i økonomiudvalget onsdag. Pressefotograf Peter Broen

SKAGEN:Skagen beholder sin svømmehal i Skagen Kultur- og Fritidscenter (SKFC).

Det besluttede Socialdemokraterne, Enhedslisten og Dansk Folkepartis medlemmer i økonomiudvalget onsdag aften.

Men her slutter debatten ikke, for Venstre begærede sagen i byrådet.

Skagboerne er glade for hallen

- Vi har en svømmehal i Skagen, som brugerne er galde for. Vi har et center, der de sidste tre år har overholdt budgetterne, og skulle vi flytte svømmehallen til "Lille Skagen" på Hedeboområdet, skulle kommunen deponere 50 mio. kr. på en lukket konto. Penge, som vi derefter ville få udbetalt med to mio. kr. om året i 25 år. Det har vi revisionens ord for.

- Desuden vil en flytning til en svømmehal hos en privat investor på Hedebogrunden øge kommunens tilskud med 4 mio. kr. om året.

- Det synes, vi ikke er forsvarligt, siger borgmester Birgit Hansen (S).

I dialog om faciliteterne

Flertallet bestående af S, EL og DF, besluttede også at deponere 5,134 mio. kr. som garanti for et lån til nyt vandrensningsanlæg i SKFC.

- Samtidig går vi i dialog med SKFC om, hvordan vi kan udvikle svømmehallen og gøre den endnu mere attraktiv, siger Birgit Hansen, der afviser, at kommunen løber fra et løfte til Trigon A/S om støtte til en helårsattraktion for børnefamilier på Hedebogrunden, som der stod i salgsprospektet.

- Trigon kan bygge, hvad de vil, men kommunen skal ikke tages som gidsel og deponere 50 mio. kr samt betale øgede driftstilskud på 4 mio.. Det har vi aldrig lovet.

V: Skagen fortjener bedre

Venstres gruppeformand, Jytte Høyrup, mener, at afvisningen af et samarbejde med en privat investor, der vil være med til at udvikle kommunens turistfaciliteter, kommer på et alt for tyndt grundlag.

- Har man overhovedet forhandlet om noget. Jeg forhandler altid om prisen, inden jeg køber ind, og der er rigtig mange ubekendte i de forudsætninger, der er lagt frem.

- Vi synes, at Skagen fortjener en ny, moderne svømmehal og en langsigtet løsning i stedet for at vi bliver ved med at lappe på Skagenhallen. Vi begærede sagen i byrådet, så vi kan få en åben drøftelse i fuld offentlighed, hvor alle kan være med, siger Jytte Høyrup.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.