EMNER

Skarreklit skal rejses på torvet

16 meter høj klippe genopstår midt i Fjerritslev

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Skitsetegning af det kommende torv i Fjerritslev.

Af Anders Andersen

anders.andersen@nordjyske.dk

FJERRITSLEV:I efteråret 2013 fik Komiteen til udsmykning af centerområdet i Fjerritslev bevilget 50.000 kroner i støtte af Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget. Komiteen har nu fået støtte på yderligere 40.000 kroner fra udvalget.

Pengene går opførsel af en tre meter høj model af den forsvundne Skarreklit i sten på torvet i Fjerritslev ved SuperBrugsen og Sparekassen Himmerland (Jutlander Bank). Fra skulpturens top ledes vand ned over Skarreklit til et bassin på fire x fire meter med et vandspejl på 10 centimeter. Arbejdet vil blive udført af en lokal stenhugger.

Skarreklit var en klippe, der stod i havet ud for Bulbjerg frem til 19. september 1978, hvor et stormvejr væltede klippen, så den i dag kun akkurat rager op over vandoverfladen. Klippen havde navn efter skarven, der havde en koloni på klippen.

- Det er et godt projekt, som forener egnens særegne geografi og kultur, udtaler formand for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget Helle Bak Andreasen.

Komiteen har også fået bevilget 200.000 kroner fra EL-fonden Fjerritslev, 20.000 kroner fra Jutlander Bank, 10.000 kroner fra Sparekassen Vendsyssel, 10.000 kroner fra Erhvervsstøtteforeningen i Fjerritslev samt 3000 kroner fra Klim Sparekasse.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.