Skat får nyt våben mod skjulte formuer

Der er kontant gevinst til statskassen, når Skat kaster nettet ned i bankernes pengestrømme mellem Danmark og udlandet

Arkivfoto
København 16. november 2016 08:09

KØBENHAVN: Fra foråret næste år bliver det lige en tand sværere at gemme en formue i et anonymt selskab på Bermuda eller andre skattely uden at blive opdaget. Skat får nemlig lov til at forlange, at banker udleverer alle oplysninger om overførsel af penge til og fra alle lande i hele verden.

Det skriver Politiken onsdag.

I forvejen har Skat ret til at gøre det samme, når det gælder penge, som flyttes til og fra 64 lande, der er defineret som skattely. Men det er ikke altid nok til at afsløre skatteunddragerne, mener Skat, der derfor har bedt om tilladelse til at udvide våbenarsenalet og netop fået ja fra Skatterådet.

Selv om Skat først tager den nye tilladelse i brug fra næste forår, nytter det ikke at skynde sig at gemme pengene: Skat har fået lov at forlange oplysningerne for perioden 1. juli 2013 til 31. december i år.

Kontant gevinst

Det er tredje generation af Skats projekt Money Transfer, som dermed går i gang. Der er kontant gevinst til statskassen, når Skat kaster nettet ned i bankernes pengestrømme mellem Danmark og udlandet.

Money Transfer 1, som løb til udgangen af 2013, skaffede 1,5 milliarder kroner hjem til statskassen i form af skat, renter og bøder, og skatteunddragere blev i flere tilfælde sendt i fængsel på baggrund af oplysninger, som Skat havde hentet hos bankerne. Money Transfer 2, som løber nogle måneder endnu, har foreløbig givet 230 millioner kroner i ekstra skattebetalinger. Dertil kommer renter og bøder.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...