SKAT til kamp mod menneskehandel

1000 mand uddannes til at kigge på sager om tvangsarbejde

Arkivfoto

Arkivfoto

DANMARK:Antallet af sager om menneskehandel til tvangsarbejde i Danmark er steget stærkt i år. Og nu opruster SKAT i kampen mod tvangsarbejde, skriver Fagbladet 3F. Myndigheden har de seneste par måneder således undervist 1.000 ansatte i indikatorer på menneskehandel til tvangsarbejde.

- Menneskehandel til tvangsarbejde foregår for øjnene af os. Vores undervisning er målrettet de medarbejdere, der kommer rundt på landets virksomheder. De medarbejdere skal have antennerne ude, når de møder mistænkelige forhold i forbindelse med virksomhedsbesøg, siger John Vorbeck Petersen, leder af det nye projekt.
SKATs nye landsdækkende projektgruppe "Menneskehandlens bagmænd" har til formål at hjælpe med at finde og retsforfølge bagmænd og deres eventuelle netværk samt at sørge for at regulere deres skat.

Pænt mange henvendelser

Konsulent hos SKAT Charlotte Wittendorff har været med til at undervise sine kolleger:

- Mange er blevet overrasket over, at menneskehandel til tvangsarbejde foregår i Danmark. Holdningen hos SKATs medarbejdere har været, at det her skal vi tage alvorligt og gøre noget ved.
Charlotte Wittendorff oplyser, at projektgruppen allerede har fået "et pænt antal" henvendelser fra medarbejdere, som myndigheden nu kigger nærmere på.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.