Skepsis mod vaccination vokser

Hysterisk og vanvittigt siger professor om dem, der siger nej til vaccination

Foto Michael Koch <i>Michael Koch</i>

Foto Michael Koch Michael Koch

HELE LANDET: Et lille bitte stik vækker i øjeblikket stor debat i USA, og også herhjemme diskuterer forældre i stigende grad, hvorvidt man har pligt til at vaccinere sine børn.

Ét af de steder, hvor vaccination diskuteres, er på Facebook-gruppen ”Naturligt sunde børn. Vaccination og dens alternativer. Forum for forældre”, som har flere end 2200 medlemmer. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Medlemmerne deler kritiske artikler om vaccination og spørger hinanden til råds om naturlægemidler og alternativ behandling for børnesygdomme. En mor fortæller, at hun er begyndt et vaccinationsprogram for sit barn, men ønsker at stoppe.

- ...det giver bare ingen som helst mening at sprøjte gift ind i en ren krop på tre måneder. Og vi, der (måske) fejlagtigt har vaccineret vores børn delvist, må jo huske på, at vi altid har gjort det, vi troede var bedst og her bagefter i hvert fald forsøge at rense ud bedst muligt, skriver hun på det sociale medie.

Hysterisk og vanvittigt

- Det er hysterisk og fuldstændig vanvittigt, siger Allan Randrup Thomsen, professor i eksperimentel virologi ved Københavns Universitet.

Han mener, at en ”afvigende opfattelse” af skadevirkningerne ved vaccination får al for megen opmærksomhed i den danske befolkning lige nu, blandt andet altså på Facebook og andre fora på nettet.

- Mand og mand imellem cirkulerer misinformationen om skadevirkninger ved vaccination. Men man kan slet ikke sammenligne de få bivirkninger, der er ved mæslingevaccination, med de tusindvis af infektioner, hjerneskader og dødsfald, man så blandt børn, før vi begyndte at vaccinere, siger han.

På jagt efter smitte

En anden mor, der ikke har vaccineret sin lille søn mod mæslinger, forklarer i Facebook-gruppen, at hun har været på jagt efter smitte ad naturlig vej.

- Jeg er (...) slet ikke bekymret over at han ikke er vaccineret. Kender så mange fantastiske behandlere der kan hjælpe og understøtte børn under sygdom.

Else Jensen, bestyrelsesformand for den vaccinationskritiske forening Vaccinationsforum, der har 700 medlemmer, siger, at antallet af henvendelser om skadevirkninger er vokset kraftigt de seneste halvandet år.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.