Skiftetid i floorball

Landstræner siger stop, og Blackhawks har mistet flere profiler

Søren Frederiksen er stoppet øjeblikkeligt som landstræner for det danske kvindelandshold i floorball.Arkivfoto: Martin Damgård

Søren Frederiksen er stoppet øjeblikkeligt som landstræner for det danske kvindelandshold i floorball.Arkivfoto: Martin Damgård

Det er skiftetid i toppen af dansk floorball for kvinder.

Indtil for nylig var frederikshavneren Søren Frederiksen træner for det danske kvindelandshold, men han har valgt at sige stop her og nu på grund af svigtende tilslutning fra mulige landsholdsspillere til diverse samlinger, og hos mesterklubben Frederikshavn Blackhawks blev sæsonen indledt med et 2-3 nederlag i pokalturneringen til ellers upåagtede Esbjerg Sharks.

I den kamp stillede Blackhawks op med en smal trup med fire debutanter på grund af stor afgang af spillere op til sæsonen.

Holdet er også uden en cheftræner, og derfor er den rutinerede anfører, Helle Grønbech, indtil videre spillende træner for ligaholdet i Blackhawks.

- Vi har sagt farvel til blandt andre Maria Helander og Kristine Sørensen, der er taget til Sverige, Cecilia de Nardo studerer i Aarhus og Maria Andersen i Aalborg, og desuden har vi mistet et par stykker yderligere, siger Aage Gøgsig fra Blackhawks.

Således er Annika Bengtsson endnu ikke kommet i gang, men i klubben håber man, at hun får lysten tilbage.

- Vi satser på at nå slutspillet, men en medalje bliver svær at hente hjem i år. Til gengæld har vi mange helt unge talenter på vej, siger Aage Gøgsig.

For få til landshold

Manglende seriøsitet hos potentielle landsholdsspillere har fået Søren Frederiksen til at stoppe som landstræner.

- Vi forsøgte at lave regionale samlinger, men alt for få ville deltage, og mens vores nationale modstandere udvikler sig i en rivende fart, er dansk kvindefloorball gået tilbage, simpelthen fordi mange af spillerne ikke er seriøse nok, siger Søren Frederiksen.

Han vurderer, at dansk kvindefloorball er under afvikling, og at der først om en del år igen vil være spillere, som er parate til at yde det nødvendige.

- På herresiden i dansk floorball er der en fin udvikling i tingene, men på kvindesiden er interessen så lille, at jeg ikke har lyst og energi til at bruge en masse tid på det, siger Søren Frederiksen.

En arbejdsgruppe bestående af Luc Bouchara som formand samt blandt andre frederikshavneren Thorkild Christoffersen vil stå for planlægningen og gennemførelsen af alle damelandsholdets aktiviteter.

Det bliver ligeledes arbejdsgruppens opgave at finde et nyt trænerteam, som skal stå for damelandsholdets aktiviteter.

De nye tiltag med damelandsholdet kalder Søren Frederiksen lappeløsninger.

- I stedet burde man satse på de helt unge årgange og forsøge at opdrage dem til at træne fem gange om ugen, hvis de vil til tops indenfor floorball. Som det er nu, er der flere landsholdsspillere, som kun træner en-to gange om ugen.

På spil i Blackhawks

Selv om Søren Frederiksen har valgt at stoppe som landstræner, er floorball stadig spændende for ham, og han er da også involveret i fremtidsplanerne i Blackhawks.

- Jeg vil da heller ikke afvise, at jeg kan blive ny træner for holdet, men det skal i så fald være med en flok piger, som gerne vil yde den nødvendige indsats, siger Søren Frederiksen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.