Skiold har fremgang

Overskuddet hos landbrugsproducenten voksede sidste år med 40 procent

Arkivfoto: Carl Th. Poulsen

Arkivfoto: Carl Th. Poulsen

SÆBY:Skiold A/S melder om økonomisk fremgang i 2017.

Overskuddet efter skat endte på 49 millioner kroner, og det er en fremgang på 40 procent i forhold til 2016.

Sidste år var et vigtigt år i Skiolds lange historie.

Her solgte familien Hougaard i november 90 procent af aktierne i familievirksomheden til det dansk-svenske investeringsselskab Solix.

- Salget af Skiold er resultatet af nogle grundige overvejelser hos mig og mine børn, sagde Henrik Hougaard dengang til NORDJYSKE.

Skiold havde da været i familien Hougaards eje, siden Henrik Hougaards farfar overtog den i 1927.

Producerer udstyr til landbrug

Skiold er stiftet i 1877 som Sæby Jernstøberi og Maskinfabrik og er en internationalt førende producent af udstyr til foderfremstilling, svinestalde og udstyr til sortering og rensning af korn og frø.

Der er i alt 459 ansatte i og uden for Danmark (heraf 130 ved hovedkontoret i Sæby).

Skiold har datterselskaber i Sverige, Frankrig, Spanien, Polen, Tyskland, Rusland, Kina og Ukraine og kontorer i Hviderusland, Vietnam og Rumænien.

Ifølge ledelsens åreberetning for 2017 er der lagt en ambitiøs vækstplan for Skiold, der skal løfte aktiviteten i virksomheden i de kommende år.

Ny ejer står også bag Cembrit

Den nye ejer, Solix, er et investeringsselskab, der typisk investerer i selskaber med en omsætning på 500 millioner kroner og opefter.

Solix tæller blandt sine investeringer også Cembrit med hovedkontor i Aalborg.

Solix’s investering i Skiold er ifølge det offentlige ejerregister placeret i Plemont Co-Investment No. 1 Seperate Limited Partnership, der har hjemme på den af kapitalfonde og internationale investeringsselskaber højtelskede Kanalø Jersey.

Bestyrelsesformand i Skiold er Dennis Viet-Jacobsen, som er administrerende direktør i Solix.

Han er tidligere partner i kapitalfonden Altor, og i den egenskab spillede han som Altor-repræsentant en nøglerolle som medlem af bestyrelsen i den konkursramte O.W. Bunker-koncern, som Altor ejede op til børsnoteringen af O.W. Bunker.

Han er i denne egenskab én af de personer, som specialkurator i O.W. Bunkers konkursboer Søren Halling-Overgaard har rejst et civilt erstatningskrav mod.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.