Skoglund slog fighteren Mock

Svensk Sauerland-bokser slog dansker

Erik Skoglund vandt en fortjent pointsejr over Lolenga Mock, der dog havde svenskeren i gulvet i tredje omgang. Photo Wende <i>Photowende</i>

Erik Skoglund vandt en fortjent pointsejr over Lolenga Mock, der dog havde svenskeren i gulvet i tredje omgang. Photo Wende Photowende

KOLDING:1580 tilskuere var dukket op i Trefor Arena i Kolding for at primært at se på kampen om det ledige EU-bælte i letsværvægt - en kamp mellem en dansker i den erfarne 41-årige Lolenga Mock og den fremadstormende svensker Erik Skoglund på bare 22 år. En hel del svenskere havde taget turen, men de danske fans var dog klart i overtal, og det var første gang, at Skoglund skulle opleve at have publikum imod sig.

Skoglund er stormet fremad ranglisterne de seneste år med lutter sejre i 17 kampe, men Mock har været med i gamet i 22 år, og trods 13 nederlag i 45 kampe har han kun tabt en gang på KO - til den senere verdensmester David Haye.

Skoglund med klar fordel in rækkevidde takket være en højdeforskel på 7 centimeter og også halvandet kilo ekstra på kroppen.

Første omgang startede med Mock i teten, men Skoglund fik taget overtaget og ramte blandt andet med en god uppercut.

I anden omgang virkede Mock allerede en smule træt - ikke planen for en mand, der især i denne kamp skulle leve på hurtighed. Og det var måske grunden til, at Mock kastede sig ud i en hård offensiv fra tredje omgangs begyndelse, og en hård højre sendte Skoglund vaklende bagud i tovene og til tællng. Svenskeren kom op på otte, men blev hårdt presset resten af omgangen.

Men Skoglund kom sig over forskrækkelsen - måske mindet om sin egen Entry-sang Everything’s gonna be allright af Bob Marley - og han tog for alvor kontrol med fjerde omgang, hvor Mock blev decideret udbokset af den stærke svensker.

Og Skoglund fortsatte dominansen i femte omgang, hvor han især traf med en formidabel uppercut, der så ud til at ryste Mock et kort øjeblik. Og herfra lignede det en sikker svensk sejr. Svenskeren med større styrke, bedre kondition og endda også god teknisk styrede kampen, mens Mock skulle håbe på endnu et lykketræf.

Men Mock viste igen, at han er en fighter - han busede på, velvidende, at det gav masser af kontratræffere fra svenskeren. Og selvom om alle kunne se trætheden lyse ud af Mock, nægtede han at give op.

Og sådan fortsatte kampen mod de sidste omgange - en gang imellem med et suk fra publikum, når Mock blev ramt hårdt. Men danskeren fightede videre og ramte sporadisk, og indimellem satte han for alvor en offensiv ind - eksempelvis i slutningen af 11. omgang.

Pointsejren til Skoglund lød på klare 118-110, 116-112, 117-110.

Aftenens niende kamp var det rene danskeropgør mellem Kim ”The Golden Boy” Poulsen, der er tilbage hos Team Sauerland efter et kort ophold hos Euro Event, og han var oppe imod Puriay Haidari, der boksede sin syvende kamp, mens Kim Poulsen har 23 kampe med 22 sejre på cv’et.

Kim Poulsen styrede det meste af første omgang med sit gode og stilrene jab, men Haidari ramte godt med et højre hook efter cirka to minutter af omgangen.

Men Poulsen viste sig generelt som den styrende. Hurtig boksning førte til masser af gode jabs, mens Haidari havde svært ved at komme ind med noget.

”Loco” Haidari kastede sig ud i en ny offensiv i femte omgang, men Poulsen kom hurtigt væk fra infighten og fandt tilbage til den gode boksning fra distancen.

Den klare pointsejr til Poulsen var særdeles fortjent. 80-72 ved alle dommere vidner om total dominans.

Og efter seks og en halv times boksning var det langt om længe tid til sidste kamp, hvor publikumsfavoritten Dennis Ceylan i fjervægt tog imod den 34 årige italiener Emiliano Salvini. Og Ceylan viste med det samme, hvorfor publikum elsker ham. Allerede efter 30 sekunder blev Salvini ramt af en gevaldig uppercut, der sendte ham op på tåspidserne, og det startede to og et halvt minuts slagraseri fra Ceylan, inden italieneren blev reddet af klokken. Men Salvini skulle vise sig at være ganske holdbar, og kom fint igennem anden omgang, selvom Ceylan igen totalt styrede begivenhederne. Ceylan fortsatte dominansen, men Salvini fortsatte også med at blive stående, selvom hans ansigt ikke så kønt ud, efterhånden som fighten skred frem. Og i sjette omgang havde italienerens ringhjørne set nok og smed håndklædet i ringen. Og det var en kamp, der nok burde være stoppet noget før.

Syvende kamp var ubesejrede Micki Nielsen i cruiservægt mod georgiske Sandro Siproshvili. Og georgieren fik med det samme at mærke, at han var kommet op imod en bokser, der gik efter at afgøre kampen hurtigt. Allerede i første omgang blev han flere gange fanget i eget ringhjørne og overhældt med en byge af slag fra den 90.5 kilo tunge bamse fra Albertslund.

Micki Nielsen fortsatte dominansen i andne omgang, men kom flere gange for tæt på georgieren i sin iver after at afslutte hurtigt, og det betød, at han ikke fik længde og styrke nok i sine slag.

Mod midten af fjerde omgang så det ud til, at georgieren var ved at være færdig, men Micki Nielsen rigtigt gode dybe træffer i hjørnet førte ikke til en tælling, da kamplederen vurderede, at Siproshvili var faldet over ringtovet. Nicki Nielsen fortsatte dog presset, men det endte dog med, at han for anden gang i karrieren ikke kunne vinde på KO, og i stedet måtte nøjes med en stensikker pointsejr på to gange 60-53 og en enkelt 60-54.

Femte kamp var den norske letsværvægter Alexander Hagen, der skulle bokse karrierens bare tredje kamp mod danske Shahriyar Weissi. Og også den kamp skulle vise sig at gå tiden ud i et stævne, der generelt bød på rigtig mange gode matchninger. Hagen hentede dog en ret så sikker pointsejr.

Aftenens fjerde kamp var det svenske supertalent Oscar Ahlin, der i letsværvægt var oppe imod ukrainske Serhiy Demchenko. Ahlin havde inden lørdagens opgør vundet alle sine første otte kampe på knock-out, men ukraineren havde også før vist sig med slagstyrke med 10 af 14 sejre på KO.

Og det blev en særdeles seværdig kamp mellem to store boksere, der udvekslede dunderslag i midten af ringen, og så var det bare et spørgsmål om,

hvem af de to store træstammer, der først ville vælte.

Og Ahlin, der hidtil ikke har haft de store vanskeligheder i karrieren var momentvis rystet mod den store ukrainer, der til gengæld også fik kærligheden at føle indtil flere gange.

Især i femte omgang havde Ahlin flere gode træffere med højrehånden, men ukraineren blev ved med at svare igen og arbejdede især godt dybt. Men i sjette omgang viste det sig, at ukraineren var blevet mørnet, og Ahlin satte sig nu for alvor på kampen med adskillige tunge træffere.

Ukraineren blev dog ved med at tage imod trods en slem skramme under venstre øje, og samtidig var Ahlin blevet træt af at slå så mange gange.

Derfor lykkedes det ukraineren at blive stående, men sejren på alle tre dommersedler tilA hlin kunne der ikke pills ved.

Tredje kamp var endnu en af Team Sauerlands unge svenskere, letweltervægteren Anthony Yigit, der var oppe imod briten Tony Pace. Og det blev en hård matchining for svenskeren, der dog generelt ikke har imponeret i sin tid i Stald Sauerland. Efter seks tætte omgange endte kampen uafgjort - en dommer så igen helt forkert med 59-56, mens de to øvrige havde klart mere rimelige 57-57, og et skuffende resultat for Yigit mod en modstander, der blot havde en rekordliste 4-5-1 inden kampen.

Anden kamp var den ubesejrede svensker The Swedish Princess Klara Svensson, der i letweltervægt skulle op imod bulgarske Milena Koleva med tilnavnet Hells Baby. Bulgarerens rekordliste på 5-4-1 var ikke prangende, men hun gjorde det ganske glimrende imod den svenske publikumsyndling i en boksekamp med mange træffere.

To af dommerne havde også set, at det var en tæt kamp, mens den tredje dommer må have sovet gevaldigt under store dele af kampen, da han gav Svensson sejren med 80-71. At sejren var svensk var dog ganske i orden. Første kamp var den nye britiske bokser i Sauerland-stalden Deion Jumah, der i cruiservægt var oppe imod tjekkiske Jiri Svacina. Alene tjekkens meget røde ryg efter kampen vidnede om en sikker sejr til briten, der hos to af dommerne vandt alle seks omgange, mens Berit Andreasen havde tjekken til at hive en enkelt omgang i land.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.