Skole evakueret efter brand

Glemt bakke på komfur gav en del røg på Tylstrup Skole

Arkivfoto: Henrik Bo <i>Pressefotograf Henrik Bo</i>

Arkivfoto: Henrik Bo Pressefotograf Henrik Bo

TYLSTRUP:Tylstrup Skole - Pogevej i Tylstrup i Aalborg Kommune - måtte tirsdag eftermiddag evakueres.

Nordjyllands Beredskab blev alarmeret ved 14-tiden, og indsatsleder Bent Tindahl Pedersen kan fortælle, at der var tale om en mindre brand på lærerværelset.

- De har et te-køkken, og her var der blevet stillet en bakke af træ på et tændt komfur. Og så bryder ting altså i brand, lyder det fra Bent Tindahl Pedersen.

Da beredskabet nåede frem, var alle ude af skolen. En medarbejder havde endda fyret en pulverslukker af og dæmpet ilden. Så indsatslederen kunne koncentrere sig om to andre opgaver:

- Den første var at rose børnene, fordi de havde gjort, som de skulle og var kommet ud og havde stillet sig pænt. Det andet var at skælde de voksne ud, konstaterer Bent Tindahl Pedersen.

Alarmtryk - i røgfyldt lokale

Han fortæller i øvrigt, at Tylstrup Skole er en ældre skole uden automatisk brand- og røgalarm. Den skal startes manuelt med et tryk på en knap.

- Det havde de dog også gjort. På Tylstrup Skole er der så kun et sted, du kan starte varslingsanlægget. Og det er på lærerværelset, hvor røgen var, konstaterer indsatslederen.

Denne uheldige situation til trods vurderede indsatslederen, at den medarbejder på skolen, som havde aktiveret alarmen, ikke havde fået så megen røg, at vedkommende måtte på sygehuset til tjek for eventuel røgforgiftning.

Som indsatsleder havde Bent Tindahl Pedersen fokus på en anden opgave, som også hører til det at være i beredskabet:

- Vi efterlader jo en hel masse børn, der har fået en forskrækkelse. Det er selvfølgelig spændende at se en brandbil, men vi kan se på deres reaktioner, at der også er en del, som bliver bange og begynder at spekulere: Hvad nu hvis det brænder igen i morgen eller derhjemme. Så en del af vores opgave er at samle alle børnene, og så havde jeg en kort snak med dem for at runde det af og sørge for, at børnene er trygge i deres hverdag bagefter, fortæller Bent Tindahl Pedersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.