Skole i Vrå debatteres blandt politikerne

Børne- og undervisningsudvalget skal overveje, om der skal bygges en ny skole i stedet for at renovere de mange gamle bygninger

Politikere i børne- og undervisningsudvalget skal tage stilling til, om de skal investere i en helt ny skole eller renovere den gamle. Arkivfoto: Henrik Louis

Politikere i børne- og undervisningsudvalget skal tage stilling til, om de skal investere i en helt ny skole eller renovere den gamle. Arkivfoto: Henrik Louis

VRÅ:Udgiften vil være 1,5 mio. kr. ekstra om året over de næste tyve år, hvis politikerne i børne- og undervisningsudvalget vælger at investere i en helt ny skole i Vrå frem for at renovere den gamle skoles mange bygninger. Mandag tager de stilling til dilemmaet, som i særlig grad optager børnefamilierne i Vrå og omegn.

Der skal bygges en ny stor daginstitution i Vrå. Oprindeligt skulle den ligge i det tidligere rådhus, men her skal Socialtilsyn Nord have til huse, og daginstitutionen skal placeres et andet sted - og helst i forbindelse med skolen.

Forældre og borger- og erhvervsforening har foreslået, at man bygger en helt ny skole ved Idrætscenter Vendsyssel frem for at renovere den gamle skole.

Børne- og undervisningsudvalget har bedet et ingeniørfirma gennemgå Vrå Skoles bygninger og firmaets konklusion er, at politikerne skal tænke sige rigtigt godt om, før de kaster gode penge efter den gamle skole.

Kommunen har afsat tre mio. kr. i år og 14 mio. kr. på næste års budget til renovering af skolen, men ingeniørfirmaets konklusion lyder, at investeringen ”ikke vil kunne bidrage til en forbedring af skolens funktioner ” og den vil heller ikke ”højne skolens bygningsfysiske standart generelt”.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.