Arbejdsløshed

Skolelærere i jobrotation

Politikere vil forsøge at skaffe jobs til ledige lærere ved at efteruddanne

Poul Rode ser positivt på mere efteruddannelse.

Poul Rode ser positivt på mere efteruddannelse.

FREDERIKSHAVN:Politikerne i børne- og ungdomsudvalget drøftede torsdag, hvad man kan gøre for at hjælpe de mange arbejdsløse folkeskolelærere i kommunen.

Der er cirka 70 ledige lærere i Frederikshavn Kommune. Problemet er, at der ikke kommer nye lærere ind i stedet for de gamle, pensionerede lærere.

For at få de ledige i arbejde barsler kommunen med en jobrotationsordning, hvor ansatte lærere tilbydes efteruddannelse, imens de ledige lærere beskæftiges.

Penge skal komme fra staten

Finansieringen skal ske gennem statens voksenuddannelsesstøtte. I forvejen har kommunen gode erfaringer med jobrotation.

- Vi har brugt jobrotation meget i Frederikshavn Kommune og har gode erfaringer med det på det sociale område, og vi har også gjort det en del med skolelærere, fortæller Paul Rode Andersen (SF).

Hver skole i kommunen har cirka 1-2 lærere i efteruddannelse. I alt er der tale om 17-18 lærere. Den nuværende efteruddannelse betaler kommunen selv for.

Statslig pulje på 90 mio.

Politikerne har tidligere bedt forvaltningen om at få analyseret problemet og se om de kan finde en måde, så det bliver udgiftsneutralt for kommunen at lave jobrotation i en større skala.

Til B&U-udvalgsmødet torsdag blev forvaltningens arbejde fremlagt, og politikerne var positive over for planerne.

Kommunen har ikke selv råd til at betale for efteruddannelse til lærerne og vil derfor forsøge at få del af den pulje på 90 millioner, som staten har afsat til at fremme jobrotation.

- Hvis vi skal op på at beskæftige de 70 arbejdsløse lærere, skal vi have fat i nogle af statens penge til området, siger Paul Rode.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst