Skolepige stak af fra mand i hvid bil

En otteårig pige fra Bjergby ved Hjørring flygtede fra mandlig bilist, som tilbød lift

Arkivfoto

Arkivfoto

BJERGBY:Moderen til en otteårig pige fra Bjergby ved Hjørring advarer på Facebook andre forældre efter en episode tirsdag eftermiddag. Da hendes datter var på vej væk fra skolen, blev hun antastet af en mand i en hvid bil på Søndervænget i Bjergby. Manden spurgte om den otteårige ville med ud og køre en tur. I stedet for at svare manden, fortsatte pigen med at gå. Men da hun fornemmede, at han kørte efter hende, valgte hun at skyde genvej over en mark og derved slap væk fra manden, skriver moderen i opslaget.

Politikommissær Peter Skovbak fra Lokalpoliti bekræfter, at de tirsdag fik en anmeldelse fra moderen.

- Vi skal have undersøgt om manden decideret har fulgt efter pigen eller om det bare var en fornemmelse. Det bliver vi klogere på i løbet af i dag, forklarer Peter Skovbak.

Virkelig ubehageligt

Han tilføjer, at episoden fandt sted kl. 15.30.

- Det er virkelig ubehageligt. Heldigvis reagerede hun sådan som vi har talt om, at hun skulle gøre, forklarer moderen Lisa Marie Frydendahl.

Hun er stolt over sin datters håndtering af sagen og stolt over, at datteren lagde mærke til en masse detaljer. Den otteårige har fortalt, at manden ikke var gammel, med mellemblondt hår og lidt skæg. Han bar desuden solbriller.

- Hun fortalte om det da hun kom hjem, og var ikke så påvirket af det til at begynde med. Men ved aftenstid fik hun det skidt og fik ondt i maven. Man kan jo ikke undgå at tænke på, hvad der kunne være sket, siger Lisa Marie Frydendahl.

Datter i skole igen

Datteren er i dag i skole, hvor man har gjort en række gjort alt hvad man kan for at elever og forældre kan føle sig trygge.

- I aftes skrev jeg til personalet og til de øvrige forældre om hændelsen. Derudover holdt jeg et kort møde med personalet om det her til morgen og lærerne har så talt med alle eleverne i klasserne om, hvordan man forholder sig til sådan noget, hvis det skulle ske igen - hvilket det forhåbentlig aldrig gør, siger skoleleder Line Karsø fra Bjergby-Mygdal Skole.

Derudover er der sendt ekstra personale ud for at holde vagt.

Skolelederen har til politiet desuden oplyst, at hun selv observerede en hvid varevogn, som holdt i længere tid på Dalvænget ved skolen tirsdag ved 14-tiden.

- Jeg ved selvfølgelig ikke om den har noget med sagen at gøre, men vil jo alle gerne hjælpe, siger Line Karsø.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.