Skrottet busløsning på banen igen

Venstre går i offensiven efter letbanens fald - det haster med en løsning, og den kan sagtens være baseret på busser af høj kvalitet

Rådmand Mads Duedahl (V opfordrer byrådet til at finde en løsning, der kan tage over for letbanen. Det oplagte valg er BRT-bussystemet, som er busser af høj klasse, der kører i eget spor. Foto: Mette Nielsen <i>Mette Nielsen</i>

Rådmand Mads Duedahl (V opfordrer byrådet til at finde en løsning, der kan tage over for letbanen. Det oplagte valg er BRT-bussystemet, som er busser af høj klasse, der kører i eget spor. Foto: Mette Nielsen Mette Nielsen

AALBORG:Letbanen i Aalborg er dømt ude. I stedet foreslår Venstres byrådsgruppe en busløsning med statslig støtte, og arbejdet skal i gang nu, fordi der allerede i dag er udfordringer med plads nok i den kollektive trafik.

Valgt fra af byrådetBRT-løsningen (Bus Rapid Transit) har tidligere været inde i overvejelserne, men byrådet valgte den fra til fordel for letbanen.

Blandt andet var vurderingen, at et letbane ville være en meget stærkere motor for Aalborgs udvikling og mulighed for at tiltrække investeringer.

Men regeringen har klart signaleret, at den ikke tror på en skinnebaseret løsning.

Derfor vælger Venstre i Aalborg nu at finde det gamle BRT-forslag frem igen.

En billigere løsning

- I politik må se på, hvad der er muligt, og vi må heller ikke glemme, at BRT-løsningen har nogle fordele sammenlignet med letbanen, siger Mads Duedahl (V), rådmand for kollektiv trafik i Aalborg Kommune.

Han nævner den noget lavere anlægspris, som han mener, gør projektet mere spiseligt for regeringen.

Desuden undgår man at grave store dele af Aalborg op og genere indbyggere og forretninger. Byrådet slipper også for at sende en regning videre til forbrugerne på 350 millioner kroner for flytning af kloakker og andre ledninger i jorden.

Afventende borgmester

BRT-busser findes i flere andre europæiske lande og kan i sammenligning med de almindelige bybusser rumme en del flere passagerer. De kører også i eget spor og er mere komfortable.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen vil indkalde de partier i byrådet, som står bag letbanen, til møde for at drøfte mulighederne.

Han vil ikke melde bastant ud på forhånd, men han kalder det ”oplagt” også at se nærmere på BRT-løsningen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.