Skudsag på asylcenter: Formodet gerningsmand varetægtsfængslet

Retten i Hjørring har valgt at varetægtsfængsle den formodede gerningsmand til skudepisoden på asylcenteret i Dronninglund i de næste fire uger

Arkivfoto

Arkivfoto

DRONNINGLUND:Retten i Hjørring har onsdag ved et grundlovsforhør bag dobbeltlukkede døre bestemt, at den formodede gerningsmand til skudepisoden på asylcenteret i Dronninglund natten til tirsdag, skal varetægtsfængsles i de næste fire uger frem til den 23. maj. Den sigtede kærede kendelsen til landsretten.

Forsøg på manddrab

Det var ved 2.30-tiden natten til tirsdag, at Nordjyllands Politi modtog et alarmopkald om, at der var affyret skud igennem et vindue på asylcentret i Dronninglund.

- Da politiet ankom, traf betjentene to personer i et værelse. Det var en yngre kvinde og yngre mand. Det viste sig, at der var afgivet et skud med haglgevær ind gennem et vindue til værelset, fortalte vagtchefen i går til nordjyske.dk

Nordjyllands Politi anholdte den formodede gerningsmand tirsdag kort før klokken 10.00 i Brovst, hvor anholdelsen forløb udramatisk.

Den formodede gerningsmand er sigtet for forsøg på manddrab.

Ingen personer kom noget til ved det natlige skyderi.

Voldsom episode

Det har været dramatisk for de ansatte og beboerne, lyder det fra asylchef Birgitte Guldberg fra Jammerbugt Kommune.

- Det er selvfølgelig en voldsom episode, som heldigvis ikke er hverdag på et asylcenter, siger asylchefen.

Hun har kun ros til politiet for indsatsen. Hun fortæller, at der er taget hånd om beboere og ansatte, så der er ro på centret.

- Vores ledere på centret har først haft et møde med personalet og tilbudt dem krisehjælp.

- Efterfølgende har man sammen holdt et fællesmøde med alle beboerne, hvor beboerne er blevet opfordret til at tale med personalet, hvis de havde nogle bekymringer, siger Birgitte Guldberg.

Nordjyllands Politi har ikke flere kommentarer på nuværende tidspunkt.