Skuffet Udby har alligevel håb for fremtiden

Hobro-roeren ror hurtigere end nogensinde før

Fie Udby ror hurtigere end nogensinde før. Arkivfoto: Henrik Bo

Fie Udby ror hurtigere end nogensinde før. Arkivfoto: Henrik Bo

RONING:VM-finalen blev en skuffelse, men der var stadig rigtig mange positive ting at tage med for Hobro-roeeren Fie Udby, efter hun søndag endte på femtepladsen i finalen i kvindernes singlesculler.

- Det her var min første VM-finale. Jeg har været i OL-finale, EM-finale og i finaler i World Cuppen, og i øjeblikket ror jeg hurtigere, end jeg nogensinde har gjort før, siger Fie Udby.

I finalen så det godt ud de første 1500 meter, men på de sidste 500 meter knækkede filmen for den nordjyske roer.

- Jeg ville lyve, hvis jeg ikke sagde, at jeg er megaskuffet, for det er jeg. Jeg følte faktisk, at det gik godt på de første 1500 meter, men på de sidste 500 meter, var der intet, der fungerede. Jeg fik ikke kraft ud i årerne, og teknikken drillede, fortæller Fie Udby fra Bulgarien.

I stedet gik guldet til forhåndsfavoritten Sanita Puspure fra Irland, sølvet til Jeannine Gmelin fra Schweiz og bronzen til østrigske Magdalena Lobnig.

- Nu skal vi selvfølgelig hjem og kigge på, hvad der gik galt, for hvis jeg vidste det, så havde jeg lavet det om derude. Men jeg tænker, at det nok kan have noget at gøre med, at jeg døjede med rygproblemer i hele vintertræningsperioden. Det betyder, at jeg ikke kunne træne så meget styrke, som jeg normalt ville have gjort, og jeg kunne mærke, at jeg ikke kunne sidde rankt i ryggen og være stærk. I stedet sad jeg som en klump gele til sidst. Og jeg følte absolut ikke, at jeg havde roet over evne i starten, siger Hobro-roeren.

VM-stævnet som helhed har dog givet håb om, at hun kan nå det helt store mål om en OL-guldmedalje i Tokyo i 2020. i 2012 fik hun sølv i London.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden