Skulpturen Samvirke er symbolet på Brugsens betydning

Daglí´ Brugsen i Dybvad har 320 flere medlemmer, end der er borgere i byen

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

DYBVAD:To ting fra fredagens jubilæumsfest beskriver på bedste vis, hvad der gør, at Dagli´Brugsen i Dybvad lever i bedste velgående og runder de 100 år. For det første er der en gave, en check på 4000 kroner. Underskrevet af borgerne i Dybvad. Der har nemlig været en indsamling i byen til Brugsens jubilæum. En anden forklaring er, at forretningen har kunder fra nabobyerne og oplandet.

For da formanden for Dagli´Brugsen, Stig Henriksen, afslører, hvem der har vundet aprilkonkurrencen om vare-køb på 10.000 kroner blandt alle kunderne, er vinderne et par fra Hjallerup.

Det handler om at støtte op om den lokale dagligvareforretning ved rent faktisk, at handle i den. Og det gør borgerne i Dybvad og omegn. I byen bor der 630 mennesker, men medlemstallet i Dagli´Brugsen er på 950, og de får som en af kun fem brugsforeninger udbetalt dividende. 230.000 kroner blev det til sidste gang. Det handler om sammenhold i de mindre samfund, som er udfordret af fraflytning.

Som en af kunderne, borgmester Birgit Hansen, siger i sin festtale, inden hun afslører en ny skulptur, som skal stå foran forretningen

- Jeg har endnu ikke set den, men jeg har fået at vide, at skulpturen hedder ”Samvirke”. Et utroligt velvalgt og godt navn – det er helt i tråd med tankegangen bag hele andelsbevægelsen og dermed Brugsens fundament.

- At virke sammen er samtidig også særdeles nutidigt. I en tid, hvor individualismen er på fremmarch, er det vigtigt, at vi ikke glemmer fællesskabet. Der er utallige udfordringer, som vi kun kan løse ved at gøre det sammen. I Dybvad synes jeg, vi mærker denne evne til at ”Samvirke” – til at løfte i flok. Det er ikke noget, vi må tage for givet. Derfor skal vi alle bidrage efter evne. Vi skal bevare en fælles gnist, så der stadig er ildsjæle, der brænder for byen. Jo flere, jo bedre – så bliver opgaverne nemlig til at klare for den enkelte.

Borgmesteren siger, at hun i øvrigt fra sin mand skal hilse Jette, for han er også en af de kunder, der kan lide at handle i Dybvad.

Birgit Hansen kikker på bygningen og fortæller:

I dag ligger Dagli’Brugsen på Markedsvej – her har den ligget siden 1969. Den har fulgt med tiden og er moderniseret flere gange. Og det var noget af en bedrift, da solcellerne blev monteret på rekordfart tilbage i december sidste år – lige inden stormen ”Bodil” for alvor rasede. At I satser på vedvarende energi, og I samtidig tænker i energibesparende løsninger, er helt i tråd med Frederikshavn Kommunes fire overordnede vækstspor. Vi tror på, at vi kan skabe vækst indenfor energirigtige løsninger, maritim knowhow, turisme og fødevarer. Ved montering af solceller viser I, at også I har set potentialet i at spare på energien og udnytte de vedvarende energikilder. Det er rigtig dejligt at se.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Aalborg Kommune ransaget af politiet
Luk