Skybrud giver stadig travlhed

I kølvandet på det voldsomme regnvejr fredag har Morsø Forsyning og kommunen fået arbejde til flere uger

Carsten Tolbøll
Sådan så der ud i Flade i fredags. Privatfoto
Oversvømmelser 11. september 2018 12:02

FLADE: Det voldsomme skybrud fredag, der gav oversvømmelser flere steder, giver stadig ekstra arbejde til mandskabet i både Morsø Kommunes tekniske forvaltning og hos Morsø Forsyning.

- Vi har opgaver, forårsaget af weekendens regn, som det vil tage tre mand i tre uger at få klaret. Det er både reparationer og tiltag, der kan mindske afstrømningsskaderne, siger Steffen Skou Pedersen fra teknisk drift i Morsø Kommune.

Hos Morsø Forsyning har der også været henvendelser fra borgere, som plages af oversvømmelser.

- I fredags havde vi internt kursus i alle for virksomheden, men vi måtte pille tre medarbejdere ud fra skolebænken, for at de kunne gå i aktion. En blev sendt til renseanlægget på Østerstrand og de to andre ud til pumpestationerne i oplandet, siger Jan Snæver Andersen.

Et af de steder, hvor vandet pludselig stod højt, var på Stensagervej i Flade. Her fik Martin Josefsen og familie en ubehagelig oplevelse, da vandet stod op og dækkede vejen, og de fik deres have oversvømmet.

Ifølge Jan Snæver Andersen er der dog ikke noget galt med dimensioneringen af brønde, bufferbassin og rør i Flade.

- Ved skybrud vil rigtigt store mængder løbe ned af vejene og det har så meget fart på, at det løber forbi ristene, siger Jan Snæver Andersen.

Steffen Skou Pedersen, teknisk drift i Morsø Kommune, rykkede ud og besigtigede skaden sammen med en medarbejder fra forsyningen.

- Der kan gøres noget ved problemet fra grundejernes side. Vejbrønden var blevet stoppet til af flis fra haverne. Jeg vil tage en snak med de lokale derude, for jeg mener ikke, at problemet er stort, når de private og de kommunale riste holdes frie og åbne. Vi kan eventuelt få lavet en såkaldt asfaltvulst, som kan holde ristene fri for sand og lettere materiale, siger han.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...