Skyldige i drab på mor

En 16-årig pige er sammen med en 29-årig mand kendt skyldige i drab på pigens mor

Foto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Foto: Lars Pauli Lars Pauli

KVISSEL:En 16-årig pige og en 29-årig mand er kendt skyldige i drab på pigens 40-årige mor i oktober sidste år.

Det var et enigt nævningeting, der fandt de to tiltalte skyldige i drabet. Den 16-årige og 29-årige er dermed dømt for at have dræbt kvinden i forening. Nævningetinget fandt det ikke bevist, at drabet skete på foranledning af pigen alene, som de ellers var tiltalt for i anklageskriftet.

Ingen af det to dømte fortrak en mine, da skyldsspørgsmålet blev læst op.

De har begge nægtet sig skyldige under hele retssagen og i stedet peget på hinanden som drabsmand. En retssag, der bar præg af rodede forklaringer fra de to tiltalte, men hvor flere vidner har beskrevet et yderst problematisk forhold mellem den 16-årige og hendes mor.

Tidligere forklaring lagt til grund

Og netop de mange forskellige forklaringer vægtede højt i rettens begrundelse for kendelsen.

Retten lagde til grund, at den 16-åriges skiftende forklaringer om, hvad hun så, hørte og foretog sig på drabsaftenen var i uoverensstemmelse med de tekniske beviser og vidneforklaringer. Retten lagde også til grund, at den 29-åriges forklaringer i retten var utroværdige og usikre.

Den 29-årige har tidligere afgivet tre meget detaljerede forklaringer, hvor han tilstod at have dræbt kvinden sammen med den 16-årige. De tidligere forklaringer valgte retten ikke at tilsidesætte, da de efter rettens opfattelse stemte overens med de tekniske beviser i sagen. Dermed lagde retten de tidligere forklaringer til grund, da den 29-årige ikke kunne have vidst de detaljer, hvis han ikke have været med til drabet.

Retten lagde også til grund, at de to dømte havde været sammen på gerningsstedet på gerningstidspunktet, at der blev fundet blod fra den dræbte på den 29-åriges skjorte og på den 16-åriges strømpe, og at den 40-årige kvinde blev dræbt med så stor kraft, at de dømte har haft fortsæt til at dræbe.

Forventer mild dom til pige

Pigens forsvarer, Aksel Groth, sagde efter kendelsen, at han og hans klient tager kendelsen til efterretning. Han forventer dog en mild dom til den 16-årige.

- Hun har gået i 11 måneder og vidst, at dette kunne ske. Når straffen skal udmåles, så spiller hendes unge alder meget ind, så jeg forventer, at hun for en forholdsvis mild dom, siger han.

Den 29-åriges forsvarer, Mads Kjær Jensen, er ærgerlig over kendelse, og forventer en anke, når dommen bliver afsagt.

Mandag fastsætter nævnetinget straffen til de to drabsdømte.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.