Slaggebjerg koster millioner

Rebild Kommune må punge ud med 10 millioner kroner for at få ryddet efter maskinstation

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BÆLUM:Et kæmpe slaggebjerg på en ejendom lige uden for Bælum er en økonomisk bombe for skatteborgerne i Rebild Kommune. Kommunen anslår, at oprydningen efter forureningen kommer til at koste op mod 10 millioner kroner.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende lørdag.

Kravet er nu sendt til boet efter Komdrup/St. Arden Maskinstation, som gik konkurs i slutningen af februar i år.

Jesper Lang Sørensen er nabo til Smidievej 22, hvor slaggerne, der er fyldt med tungmetaller, hober sig op i meterhøje bakker. Han har flere gange alarmeret kommunen, og han undrer sig over, at der ikke er sket noget i sagen, da det er over halvandet år siden, han tog kontakt til kommunen første gang.

Kommune har svigtet

- Det var kommunen, der gav firmaet en § 19 tilladelse, og det var kommunen, der skulle håndhæve den. Det var de ikke uenige i, men det er bare ikke sket. Dér har de svigtet, siger han til NORDJYSKE.

Hvis man spørger i Rebild Kommune, forklarer miljøchef Bo Lodbjerg, at det handler om ressourcer.

- Det har noget at gøre med, at vi har været presset med sager og en medarbejder, der var ramt af sygdom, så det havde vi ikke ressourcer til - desværre, siger han.

Krav for over 100 millioner i bo

I Danmarks Naturfredningsforening køber civilingeniør Christian Poll ikke argumentet om ressourcemangel.

- Man kan jo altid råbe ressourcemangel. Men kommunen skal følge nogle regler, og hvis de ikke har ressourcerne, må de jo melde tilbage i systemet, at de ikke kan udfylde de rammer, som de skal efter loven, siger Christian Poll.

Der bliver næppe penge til oprydning i boet. Der er krav for 105 millioner kroner i boet efter Komdrup/St. Arden Maskinstation, oplyser kurator Hanne Bruun Jacobsen til NORDJYSKE.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden