Slagteriarbejdere siger nej til ny lønaftale

Dermed kan der komme fyringer og slagterilukninger i Danish Crown

Arkivfoto: Liselotte Sabroe, Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

Arkivfoto: Liselotte Sabroe, Scanpix Scanpix Denmark

HORSENS:Et flertal af medarbejdere i Danish Crowns svinekødsdivision har stemt nej til det forslag, slagteriarbejdernes tillidsrepræsentanter fremlagde for to uger siden.

Forslaget sigtede mod at genetablere dele af den slagtesvineproduktion, der igennem de seneste år er forsvundet fra Danmark. På den måde skulle forslaget sikre arbejdspladser i den danske slagteribranche.

Men med et nej i dagens afstemning blandt slagteriarbejderne i Danish Crown, er der nu i stedet udsigt til et farvel til flere danske arbejdspladser.

Farvel til arbejdspladser

- Som tillidsrepræsentanter var vi godt klar over, vi valgte en helt ny kurs med forslaget om, at vi som medarbejdere skulle investere i egne arbejdspladser. Men jeg skal ærligt indrømme, at vi gjorde det, fordi vi håbede på et ja for at sikre vores arbejdspladser, siger formand for Danish Crowns tillidsmandskollegium Lars Mose, som også er fællestillidsmand på slagteriet i Horsens.

I løbet at den seneste uge har både administrerende direktør for DC Pork Jesper Friis og repræsentanter for ejerkredsen Erik Bredholt og Asger Krogsgaard, som også er henholdsvis formand og næstformand for Danish Crowns bestyrelse, været på stuemøder hos cirka 6000 slagteriarbejdere i DC Pork.

- Selvfølgelig har vi mødt skepsis, men jeg synes også dialogen har været konstruktiv og har båret præg af, at man faktisk ønskede svar på spørgsmålene, siger Jesper Friis.

Skuffelse hos ledelsen

Alligevel valgte et flertal af medarbejderne tirsdag at stemme nej til forslaget, og det vækker skuffelse hos Danish Crowns ejere.

- Principielt er det ikke medarbejdernes opgave at etablere svineproduktion. Men antallet af producerede slagtesvin i Danmark hænger nu engang uløseligt sammen med antallet af arbejdspladser, og derfor er det naturligvis ærgerligt, at afstemningen falder ud, som den gør, siger formand for Danish Crowns bestyrelse Erik Bredholt.

Danish Crown vil i den kommende tid tage stiiling til, hvordan man bedst muligt tilpasser kapaciteten til det antal slagtesvin, der nu og i den kommende tid skal slagtes i Danmark.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden