Slange kom op af toilet

Kongepyton stak hovedet op af toilettet hos Støvsugerhuset i Aalborg

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Nordjysk Dyreredning sendte en slangekender af sted for at hente slangen, der nu passes i 14 dage. Ejeren kan melde sig, men det er tvivlsomt, om det sker - ofte bliver hitteslangerne aldrig hentet. Mange har allerede nu henvendt sig til Nordjysk Dyreredning for at få lov til at adoptere den store slange. Privatfoto

AALBORG:- Det her er der sgu ingen, der vil tro på.

Sådan tænkte Jon Heibæk, da han tirsdag eftermiddag stod og stirrede på et toilet med mobiltelefonen klar til fotografering. Få sekunder forinden havde en gigantisk kongepyton stukket hovedet op af toiletkummen, mens Jon Heibæk troede sig helt alene.

Mens den temmelig chokerede indehaver af Støvsugerhuset spurtede efter mobiltelefonen for at forevige slangens overraskende opdukken, forsvandt den i dybet igen. Men måske kom slangen tilbage? Jon Heibæk valgte at vippe toiletlåget ned og sætte en tung kasse ovenpå.

Ville redde slangen

- Onsdag blev jeg ringet op af en Sysser fra Nordjysk Dyreredning. Hun havde vist hørt fra en af mine kunder, at jeg havde haft besøg af en slange. Hun spurgte, om jeg ikke havde lyst til at lade toiletlåget stå åbent, fortæller Jon Heibæk, der ikke var specielt modtagelig overfor forslaget.

Ifølge Sysser Nørholm fra Nordjysk Dyreredning har en slange ikke godt af at opholde sig i vand alt for længe. Og har en slange først fundet en vej op og ud af vandet, vil den være meget tilbøjelig til at forsøge samme sted flere gange.

- Min første tanke var, at hun måtte være forrykt. Men på den anden side kunne jeg jo godt se, at hvis jeg ikke gjorde noget, ville den måske ikke komme op - og i sidste ende dø, fortæller Jon Heibæk.

Slangen sad på væggen

Klokken 17 onsdag kiggede Jon Heibæk ind på toilettet - og der sad slangen, godt krøbet sammen på toiletvæggen. I dag er den halvanden meter lange kongepyton i god behold og bliver passet, til ejeren henter den. Melder ejeren sig ikke, vil Nordjysk Dyreredning finde et nyt hjem til kongepytonen.

Hvordan den enorme pyton er endt i toiletsystemet, er et godt spørgsmål - men faktum er, at flere slanger er fundet på denne måde, uden at ejerne har meldt sig, fortæller Sysser Nørholm.

Det er dog kun på ældre toiletter uden vandlås, at slanger, rotter og lignende kan komme op. Ifølge Støvsugerhuset har ejeren af huset planlagt renovering af toilettet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.