Sluk bilens motor

Kampagne til gavn for miljøet og helbredet

Kommunen vil gerne have bilisterne til at efterleve forskriften fra 2009 om at undgå tomgang til gavn for miljø, helbred og økonomi. Arkivfoto

Kommunen vil gerne have bilisterne til at efterleve forskriften fra 2009 om at undgå tomgang til gavn for miljø, helbred og økonomi. Arkivfoto

HOBRO:Mariagerfjord Kommune starter en kampagne i vinter, som opfordrer borgerne til at slukke deres bil frem for at lade den køre i tomgang. Det gavner både miljøet, helbredet og økonomien.

Med kampagnen, Tomgangskørsel – Sluk motoren, vil kommunen have borgerne til at slukke bilen, når familie og venner skal hentes ved for eksempel offentlig transport eller dagsinstitutioner.

Borgerne vil blive mødt af skilte om tomgangskørsel på adskillige parkeringspladser i kommunen. Skiltene skal få borgerne til at tænke over, hvor skadeligt tomgangskørsel er for miljøet, helbred og økonomi.

- Vi håber, at mange vil ændre en gammel vane med at lade motoren gå.

Til gavn for alle

Det vil være til gavn for os alle sammen, forklarer udvalgsformand Preben Christensen.

- Vi får renere luft, mindre støj og så er der faktisk god økonomi i at dreje nøglen, når man alligevel holder stille, fastslår udvalgsformanden.

Mariagerfjord opfordrer borgerne til at komme med forslag til, hvor de ny skilte skal sættes op.

Forskriften om tomgangskørsel er fra 2009. Her står der blandt andet, at din motor ikke må være i gang længere end nødvendigt og højst i et minut. Hvis du overtræder forskriften, kan du blive straffet med en bøde. Dog kan du se bort fra tidsfristen på et minut, hvis du holder i kø eller har brug for motorkraften til for eksempel at læsse varer af eller komprimere affald.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.