Slut med at betale med girokort

Fremover må kunder fra Pandrup til Aabybro, hvis de skal betale i postbutikken

Fra 21. marts er det ikke længere muligt at betale en regning hos postbutikken her i SuperBrugsen i Pandrup. Til gengæld bliver det muligt at sende og hente pakker i hele butikkens åbningstid.Arkivfoto <i>Grete Dahl</i>

Fra 21. marts er det ikke længere muligt at betale en regning hos postbutikken her i SuperBrugsen i Pandrup. Til gengæld bliver det muligt at sende og hente pakker i hele butikkens åbningstid.Arkivfoto Grete Dahl

PANDRUP/KAAS:- Det er rigtig dårlig service især over for den ældre del af befolkningen.

Sådan lyder den umiddelbare kommentar fra Leif Søborg Madsen, nyvalgt formand for Ældresagen i Pandrup, på meldingen om, at man fremover må til postbutikken hos Superbest i Aabybro for at få sendt et rekommanderet brev eller betale et girokort.

Allerede fredag stopper Post Danmark for den service i SuperBrugsen i Pandrup, mens der endnu ikke er sat endelig dato for, hvornår man ikke længere kan betale sine regninger via postbutikken hos Spar i Kaas. Det sker formentlig i løbet af foråret og forsommeren.

Færre brugere

Baggrunden for Post Danmarks beslutning er, at der bliver stadig færre, der bruger postbutikkerne til indbetaling af girokort. Alene inden for det seneste år er antallet af indbetalinger faldet med 25-30 procent, og den tendens vil fortsætte, mener Post Danmark.

Jørgen Fischer, der er chef for posthuse hos Post Danmark, kalder det en naturlig konsekvens af, at langt hovedparten i dag betaler regninger via PBS og netbank.

- Vores primære interesse er vores kunder, der har brug for postydelser, og vi kan fortsat levere 98 procent af alle postydelser i Kaas og Pandrup. Og det er stadig muligt, inden for en rimelig afstand, at betale et girokort. Således har vi stadig 180 steder i landet, hvor man kan betale en regning, siger Jørgen Fischer.

Desuden har Post Danmark taget konsekvensen af en stigning i antallet af postforsendelser og for at imødekomme det behov, bliver det fremover muligt at sende og afhente pakker i hele butikkens åbningstid.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.