Slut med "motorvej"

Det bliver nu påbudt med 40 kilometer i timen i Stenum

Arkivfoto

Arkivfoto

STENUM:Beboere i Stenum har anket over, at der køres meget stærkt gennem byen. I en klage til Brønderslev Kommune hedder det, at nogle trafikanter nærmest tror, at det er en motorvej, de kører på.

I forbindelse med, at Løkkenvej er omdannet til en to minus ét vej, er der opstillet oplysningstavler med 40 kilometer i timen. Det er kun vejledende, når der er tale om blå skilte.

Men nu kommer der forbudsskilte op, og så må der ikke køres mere end 40 kilometer i timen.

- Oplysningstavlerne respekteres - ifølge beboere - ikke. Men nu bliver det dyrt, hvis man overskrider fartgrænsen, siger formand for teknik- og miljøudvalget, Karsten Frederiksen (K).

Kommunens egne embedsmænd har den erfaring, at påbudstavler respekteres mere end oplysningstavler med en tilrådelig hastighed.

Der er foretaget en opmåling af trafikanter, og 57 procent af bilisterne kører mere end 50 kilometer i timen i 40 kilometers zonen.

Et flertal i teknik- og miljøudvalget går ind for, at der kommer forbudsskilte op på en 500 meter strækning. H. C. Holst (V) og Svend Erik Trudslev (V) kunne ikke gå ind for denne løsning. De henviser til, at hastighedsoverskridelserne er ret begrænsede.

Der er kun registreret én ulukke for en 10-års periode. Ulykken skete i 2009, og der var tale om en vigepligtsulykke med personskade. Ulykken skete i krydset Tømmerbyvej-Løkkenvej.

Arbejdet ventes at koste 20.000 kroner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.