Slut med saluteringer på Kronborg

Forbud mod at fyre kanoner af efter ulykke

Kanonerne på Kronborg må ikke fyres af indtil videre. Foto: Scanpix <i>Scanpix Danmark</i>

Kanonerne på Kronborg må ikke fyres af indtil videre. Foto: Scanpix Scanpix Danmark

HELSINGØR:Arbejdstilsynet har nedlagt forbud mod affyring af kanonerne på Kronborg indtil årsagen til kanonulykken for et par uger siden er fundet, skriver Helsingør Dagblad.

Kanonen, der fyrede sig selv af i hovedet på en ung soldat fra Oksbøl under saluteringen for Hans Kongelige Højhed Prins Henrik på Kronborg 11. juni, står stadig hvor den stod, da ulykken indtraf.

Soldaten har mistet tre fingre på højre hånd, men beholder sin gribefunktion med den tilbageværende tommel- og pegefinger.

Af hans forbrændinger i ansigtet er der ifølge kaptajn Arne Dyring fra Danske Artilleriregiment kun en rødmen tilbage og den vil også forsvinde med tiden, vurderer lægerne.

Endnu arbejder teknikerne i Forsvarets Auditørkorps på at finde ud af, hvordan det kunne ske, at et kilo sortkrudt detonerede i løbet, mens soldaten var ved at gøre kanonen klar til det næste saluteringsskud.

Der ventes ikke en afklaring på undersøgelserne før engang i juli måned. Indtil da har Arbejdstilsynet nedlagt forbud mod at fyre kanonerne på Kronborg af, uanset hvilken saluteringsværdig begivenhed, der måtte indtræffe i perioden.

Desuden skal den ravelin, som soldaten faldt ned fra, efter at kanonen var gået af, sikres.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.