Folkeskole

Slut med Skansevejens Skole: Elever og lærere flyttes

Ny skole på Stigsborg Brygge kan blive afløser for populær skole på Skansevejen

En ny skole her på Stigsborg-grunden kan blive afløseren for den populære skole på Skansevejen i Nørresundby.

En ny skole her på Stigsborg-grunden kan blive afløseren for den populære skole på Skansevejen i Nørresundby.

NØRRESUNDBY:Når den planlagte skole på Stigsborg Brygge i Nørresundby står færdig 2023, er det slut med Skansevejens Skole. Det foreslår både skoleudvalget og magistraten i Aalborg Kommune i hvert fald.

- Skansevejens Skole er jo en super god skole med en utroligt god skolekultur. Men den er klemt inde i nogle forældede bygninger og ved at flytte den til det ny byggeri på Stigsborg får vi løftet begge dele på en gang, siger skolerådmand Tina French Nielsen (V).

Hun afviser, at der reelt er tale om en skolelukning i strid med Aalborg Kommunes hidtidige principper om ikke at lukke skoler med stor forældreopbakning.

- Det synes jeg bestemt ikke, for både ledelsen, personalet og eleverne følger med, og derfor er der også tale om en flytning. Det der er vigtigt i denne sammenhæng er jo, at Skansevejens Skole er en super skole, og derfor kan den også skabe et godt og positivt afsæt for den ny skole på Stigsborg Brygge, tilføjer hun.

For dyrt at renovere

Ifølge rådmanden er Skansevejens Skole så utidssvarende og gammel, at den vil alt for dyr at udbygge eller renovere.

- Det seneste overslag lyder vist på 34 mio. kroner, men det er tvivlsomt, om det vil være nok. Skolen skal jo også vedligeholdes løbende, og der heller ikke megen plads til nye elever, påpeger hun.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) mener også, at det er en glædelig beslutning at lukke Skansevejens Skole på den nuværende placering.

- Vi kan se, at Skansevejens Skole har nogle store udfordringer i forhold til meget små udearealer, få udvidelsesmuligheder og en generel nedslidt skole, som har behov for et meget stort tocifret og måske også trecifret millionbeløb i forhold til renovering. Vi har tænkt, at det er helt oplagt at tænke de ting sammen, så vi flytter Skansevejens Skole fra, hvor den er nu og så til Stigsborg, siger han.

Forældre bakker op

Han hæfter sig ved, at en enig skolebestyrelse på Skansevejens Skole bakker op om forslaget.

- Vi har længe har været udfordret i forhold til de fysiske rammer og pladsen, og derfor opfatter det også som positivt, at skolen nu får nye og tidssvarende lokaler, siger skolebestyrelsesformand Lars Kruuse Frandsen.

Han understreger, at det naturligvis er afgørende, at alle eleverne, lærere og personale flytter med. Og afstandsmæssigt har han heller ikke de store betænkeligheder.

- Vi er allerede blevet lovet, at der vil være fokus på de trafikale forhold, fortæller han.

Plads til 1100 elever

Skolerne i Nørresundby har altid ligget tæt, og derfor vil der - afhængigt af på hvilken side af den ny skole, man kommer til at bor - højst være omkring 1 km længere end til Skansevejen.

- Så alt i alt ser vi det faktisk som noget meget positivt, siger Lars Kruuse Frandsen.

De første midler til det ny skole blev allerede afsat ved budgetforhandlingerne i 2016. Den kommer ifølge planerne til at kunne rumme 1100 elever og skulle gerne stå færdig, så Skansevejens pt. 536 elever kan flytte ind i 2023.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst