Smagen af blid sommer på Pedersholt

Anne og Frank Zenas bød søndag på sund og hjemmelavet mad fra egne økologiske råvarer

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

TRY:- Vores børn skal have det bedste af det bedste. Det var startskuddet til det hele, siger Frank Zenas til de første 10-15 gæster, der denne skønne efterårssøndag besøger Zenas-Pedersholt på Tryvej 201.

På markerne omkring huset græsset et par Hereford-Limousinekøer, og på den anden side af Tryvej ligger familiens frugtplantage.

Frank og Anne Zenas driver her et økologisk jordbrug på det lille husmandssted, som de selv har bygget på næsten uafbrudt, siden de købte det i 2001.

Egne naturlige råvarer

- Da vi tilbage i 1988 fik vores førstefødte, opholdt vi os i England. Det var dengang, vi første gang hørte om kogalskab, og et stort parti af babymad blev trukket tilbage. Dengang besluttede vi, at vi ville have vores egne dyr, så vi vidste, hvad det var, vi spiste, fortæller den 61-årige skolelæreruddannede Frank Zenas.

Han har for længst sagt farvel til skolelærerjobbet og lever nu af at dyrke og producere økologiske fødevarer fra sin gårdbutik her i hjertet af Vendsyssel midt mellem Volsted bæk og Voer Å få km vest for Dybvad.

Bæredygtigt landbrug på 10 ha

Familiens mission er at vise og at bevise, at det kan lade sig gøre at drive et landbrug på 10 hektar land.

- Dansk landbrug er på pumperne. Kun én ud af syv mælkebønder har overskud, og samlet set er det højst én ud af fire landmænd, der kan vise et positivt regnskab. Vi forarbejder selv vores råvarer, som alle er dyrket økologisk, fortæller Frank Zenas, mens hustruen Anne gør de sidste smagsprøver klar til søndagens gæster.

Her er alt fra squash med gulerods- og havtornefyld, spinat- og porretærte, hjemmelavet sennep og marmelader til økologisk slik fremstillet af frugtlæder samt et stort udvalg af saft som økologisk æblemost, rå hindbærsaft, hyldeblomst og mirabellesaft - og som noget forholdsvis nyt havtornesaft.

- Vi sælger saften fra gårdbutikken, men leverer også til restauranter som Restaurant Essens, Frank’s og til Fårup Sommerland. Og så har vi aftaler med SuperBrugsen flere steder i landsdelen, som vores største kunde, fortæller Anne Zenas.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden