Smerter fjernes nemt

De mange unge kæmper alle ivrigt for at vinde kampene under dette års Dana Cup, men det undgås ikke, at nogle af dem skal forbi de frivillige læger i MASH teltet

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HJØRRING:Der er pres på i det MASH teltet ved siden af Fortunas klubhus. Her holder det store frivillige hold læger og sygeplejersker til.

De sørger hele ugen for, at de skader der måtte opstå på fodboldbanerne hurtigt kan afhjælpes, eller sendes videre til skadestuen, hvis det er nødvendigt.

Tirsdag, hvor de første kampe blev spillet, var der hele 157 spillere igennem teltet, hvor langt de fleste af skaderne kan klares på stedet uden, det kræver en tur på skadestuen efterfølgende. Men det klares også nemt, hvis det kræves.

- 13 blev i går sendt afsted til røntgen på sygehuset. Det er også blevet så smart, at vi kan bestille røntgen direkte, så de skadede ikke skal vente på sygehuset, men ryger direkte ind, siger Jette Andersen, der første gang var frivillig for 25 år siden og har hjulpet næsten hvert år siden.

På sådan en dag oplever de frivillige mange forskellige skader, men de er klar til det meste og kan dermed tage en del af presset fra skadestuen, der ellers skulle tage i mod de mange patienter.

- Selv når de norske piger hyperventilere over en tabt finalekamp, så står vi klar til at hjælpe dem, siger Jette Andersen.

Skader klares nemt i teltet

Oftest klares mange af skaderne ved en hurtig ispose på skaden og et lægetjek, og så kan spillerne hoppe videre ud af teltet uden nogen større behandling.

Hvis der sker større uheld, så har de frivillige også udstyret klar til at hjælpe spillerne.

- Vi har udstyr til at holde styr på alt lige fra ilt- og blodprocent til at kunne klare svære allergianfald og hjertestop. De fleste ting kommer heldigvis ikke i brug, men det står klar, hvis det går galt, siger Ronni Mikkelsen.

Ronni Mikkelsen er uddannet læge, men startede allerede for flere år siden med at hjælpe til på Dana Cup som frivillig, da han studerede.

Hjælper de nye frivillige i gang

Ronni Mikkelsen står nu selv klar som uddannet til at supervisere de mange studerende, der hjælper til.

En af dagens opgaver er, at han skal hjælpe sin kollega Kasper Sinding igennem en syning af en mindre skade.

En fransk spiller fra Bourdeaux har fået en flænge i hagen, og det skal syes med et par sting, så det heler pænt sammen.

Det klares nemt under hans opsyn, og det er også det at kunne hjælpe, der gør, at han stadig bliver ved med at komme til Dana Cup og bruge en uges ferie på det.

- Jeg kommer her fordi, det er hyggeligt. Men det er også super fedt at kunne lære og hjælpe de nye studerende, der kommer som frivillige, hvordan de skal gøre. Man får meget ud af sådan en uge her, som man måske ikke lige kan lære i lærebogen, og det vil jeg gerne være med til at give videre, siger Ronni Mikkelsen.

Det er også meget eftertragtet at komme med som studerende, og over 50 ekstra fra Aarhus Universitet stod klar på venteliste til at være frivillig i MASH teltet.

 

 

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.