Smuglede hash med børnene i bilen

Tre og syv årige drenge i bevæbnede spanske betjentes razzia

Arkivfoto <i>Lars Pauli</i>

Arkivfoto Lars Pauli

AALBORG:En 31-årig sjællænder fik tirsdag i byretten i Aalborg en dom på 15 måneders fængsel for forsøg på smugling af en betydelig mængde hash fra Spanien til Danmark.

Dermed har den sidste af de fem mænd, som Nordjyllands Politi har fået udleveret fra Spanien i sagen om det mislykkedes forsøg på smugling af 145 kilo hash i december, fået dom, oplyser specialanklager Kim Kristensen.

Den 31-årige forklarede i retten, at han hjemme i Danmark af bagmændene i Spanien havde fået at vide, at han skulle køre nogle penge hjem, og han blev opfordret til at tage sine sønner på tre og syv år samt sin kone med til Spanien.

Derfor tog han børnene og en ven med på turen, mens hustruen blev hjemme.

Vennen stak af

På Solkysten fik han så - af en i sagen tidligere dømt nordjyde med bopæl i Spanien - at vide, at det var hash, han skulle smugle til Danmark.

Det fik vennen til at rejse hjem, men den 31-årige følte sig presset til at blive med børnene og vente på den ombyggede autocamper med hash - han forklarede, at han ikke var klar over mængden af narko.

Men straks hjemturen begyndte, slog spansk politi og anholdt danskeren.

Præget af oplevelsen

Politiet tog sig af børnene og sørgede for, de kom hjem, men de er stadig præget af oplevelsen af, at blive stormet af bevæbnet politi.

Forsvareren for den dømte ønskede sin klient løsladt indtil afsoning, fordi børnene har fået traumer af oplevelsen i Spanien og er blevet frarådet, at se deres far i fængslet, ligesom de går til psykolog.

Retten bestemte dog, at den 31-årige skal forblive fængslet.

Flere dømt i sagen

Tidligere er flere blevet dømt i sagen. Det er en aalborgenser, to københavnere samt en udenlandsdansker med tilknytning til Nordjyllands, som alle fået domme i byretten i Aalborg.

Det har også en marokkansk og to britiske statsborgere med bopæl i Spanien.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.