Smuglerring bag tremmer

Dansk-spansk hashliga optrevlet og bagmænd dømt

Martin Frandsen
Arkivfoto
Narkokriminalitet 8. maj 2014 06:22

AALBORG: Tre mænd tilstod onsdag i byretten i Aalborg at have forsøgt smugling af 145 kilo hash til Danmark fra Spanien skjult i en ombygget autocamper, og dermed har Nordjyllands Politi i samarbejde med Rigspolitiet og spansk politiet sendt bagmænd, mellemmænd og aftagere i en international hashliga bag tremmer.

Den 47-årige nordjyske udlandsdansker Jan Andersen, som er bosat i Sydspanien, blev idømt to år og ni måneders fængsel for at forsøgt smuglingen af de 145 kilo samt besiddet og solgt andre 34 kilo hash i Danmark.

Desuden blev den marokkanske statsborger Said Al Allaoui dømt 18 måneders fængsel for sin medvirkende rolle i den mislykkede smugling med autocamperen, mens den britiske og marokkanske statsborger Jamal Nour skal et år i fængsel.

Begge er også bosat i Spanien og bliver efter afsoning udvist fra Danmark og har indrejseforbud i 12 år.

Solgte i Odense

Alle tre aflagde fuld tilståelse mod, at anklager Kim Kristensen rettede mængden af hash til fra 160 til 145 kilo i sagen om smuglerforsøget.

Jan Andersen blev også dømt for sammen med andre på et lager i Holtet at have opbevaret og siden solgt andre 34 kilo hash til aftagere i blandt andet Odense og Vejle.

Said Al Allaoui havde som rolle at formidle kontakt til en leverandør, mens Jamal Nour gemte hashen i sin lejlighed i Spanien i en uge.

Flere dømte

Spansk politi stoppede transporten, inden den var nået ud af landet.

Tidligere er tre mænd dømt i sagen, herunder en nordjyde samt to københavnere, som Jan Andersen betegnede som de to bagmænd og aftagere.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...