Smuglerring bag tremmer

Dansk-spansk hashliga optrevlet og bagmænd dømt

Arkivfoto <i>Lars Pauli</i>

Arkivfoto Lars Pauli

AALBORG:Tre mænd tilstod onsdag i byretten i Aalborg at have forsøgt smugling af 145 kilo hash til Danmark fra Spanien skjult i en ombygget autocamper, og dermed har Nordjyllands Politi i samarbejde med Rigspolitiet og spansk politiet sendt bagmænd, mellemmænd og aftagere i en international hashliga bag tremmer.

Den 47-årige nordjyske udlandsdansker Jan Andersen, som er bosat i Sydspanien, blev idømt to år og ni måneders fængsel for at forsøgt smuglingen af de 145 kilo samt besiddet og solgt andre 34 kilo hash i Danmark.

Desuden blev den marokkanske statsborger Said Al Allaoui dømt 18 måneders fængsel for sin medvirkende rolle i den mislykkede smugling med autocamperen, mens den britiske og marokkanske statsborger Jamal Nour skal et år i fængsel.

Begge er også bosat i Spanien og bliver efter afsoning udvist fra Danmark og har indrejseforbud i 12 år.

Solgte i Odense

Alle tre aflagde fuld tilståelse mod, at anklager Kim Kristensen rettede mængden af hash til fra 160 til 145 kilo i sagen om smuglerforsøget.

Jan Andersen blev også dømt for sammen med andre på et lager i Holtet at have opbevaret og siden solgt andre 34 kilo hash til aftagere i blandt andet Odense og Vejle.

Said Al Allaoui havde som rolle at formidle kontakt til en leverandør, mens Jamal Nour gemte hashen i sin lejlighed i Spanien i en uge.

Flere dømte

Spansk politi stoppede transporten, inden den var nået ud af landet.

Tidligere er tre mænd dømt i sagen, herunder en nordjyde samt to københavnere, som Jan Andersen betegnede som de to bagmænd og aftagere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.