Smuglersagen: Fire nordmænd dømt

En af nordmændene blev frifundet i smuglersagen fra Aalbæk

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HJØRRING/AALBÆK:Tre år og seks måneders ubetinget fængsel og udvisning af Danmark for bestandig.

Det blev dommen over fire af de fem nordmænd, der i byretten i Hjørring fredag blev dømt for i forening at have smuglet 250 kilo hash fra havnen i Aalbæk 6. januar sidste år.

Sagen vakte stor opmærksomhed også i Norge, fordi det kom til ildkamp på havet ud for Aalbæk Havn, da Nordjyllands Politi, PET-agenter og frømandskorpset søndag aften 6. januar sidste år slog til mod smuglerne.

Samme straf

En 49-årig nordmand åbnede ild mod politiet, som skød og dræbte manden i selvforsvar samt sårede en af de nu dømte, den 28-årige Andreas Brauti Hofstad. Også en PET-agent blev såret.

De fire nordmænd, der hver især blev idømt tre år og seks måneders fængsel, er 39-årige Thomas Bjørnholt. Han er af politiet anset for at være bagmand. Desuden er det 37-årige Arne Kobro, der har skiftet navn under sagen, og den 28-årige Andreas Brauti Hofstad, som blev såret under politiets aktion samt den 29-årige Jan Roar Ims.

Frifundet

Den sidste tiltalte, en 46-årig nordmand, slap med 10 dagbøder af 500 kroner. Retten fandt det ikke bevist, at han havde deltaget i smuglingen, men han blev dømt for at have haft telefonisk kontakt med en af de dømte i arresten.

Inden sagen havde Arne Kobro tilstået smugling af 45 kilo hash og Jan Roar Ims tilstået smugling af 80 kilo hash, mens Andreas Brauti Hofstad havde tilstået smuglingen af hashen.

To af de dømte har valgt at anke dommen til landsretten. Thomas Bjørnholdt anker til frifindelse, mens Jan Roar Ims anker til formildelse og frifindelse for smugling af 250 kilo hash. Han tilstår dog smugling af 80 kilo hash.

De sidste to dømte har udbedt sig betænkningstid, inden de tager stilling til en eventuel anke.

De fire dømte skal fortsat sidde varetægtsfængslet indtil sagen er afgjort i Vestre Landsret.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.