Snøvsen kommer under kommunale vinger

Overlade Skole overtager privat institution

Birthe Kjeldsen, der er leder af landsbyordningen Myren på Overlade Skole, får i fremtiden også børnene fra Snøvsen ind under sine beskyttende vinger. Arkivfoto: Martin Damgård

Birthe Kjeldsen, der er leder af landsbyordningen Myren på Overlade Skole, får i fremtiden også børnene fra Snøvsen ind under sine beskyttende vinger. Arkivfoto: Martin Damgård

OVERLADE:Når mor eller far fra i dag ringer til den kommunale pladsanvisning på Vesthimmerlands Kommune for at få plads til lille et-årige Ole i et pasningstilbud i Overlade, så vil vuggestuen Snøvsen blive nævnt som en mulighed.

Den private institution Snøvsen for nul- til tre-årige, der for mange år siden blev etableret i et fællesskab mellem en flok dagplejemødre, bliver nemlig i dag virksomhedsoverdraget til Vesthimmerlands Kommune og kommer dermed til at høre ind under landsbyordningen Myren på Overlade Skole.

Da Myren er en del af Overlade Skole, så bliver lederen af landsbyordningen Myren, Birthe Kjeldsen, daglig leder for Snøvsen.

Med ændringen til en kommunal institution er længere tids usikkerhed omkring Snøvsen væk.

I torsdags gav byrådet i Vesthimmerland formelt sin godkendelse til, at Snøvsen nu bliver kommunal institution.

Et markant faldende børnetal har sendt den private institution økonomisk ud i tovene. Hvis der ikke indskrives flere børn, vil børnetallet falde fra 12 børn 1. april i år til fire børn 1. november.

Med de udsigter så forældre forældrebestyrelsen for Snøvsen sig nødsaget til at gå til kommunen i et forsøg på at få kommunen til at tage over. Alternativet var en lukning af Snøvsen.

Kommunen valgte at sikre tilbuddet - der er et alternativ til den almindelige dagpleje i Overlade - og lade institutionen køre videre under kommunale vinger.

Overtagelsen sker formelt fra 1. august.

Indtil videre er det planen, at Snøvsen skal køre videre i lokaler i Overlade Gamle Skole, der ligger få meter fra Overlade Skole. Men kommer der ikke flere børn til i løbet af kort tid, så forventer leder af Landsbyordningen Myren, Birthe Kjeldsen, at de små børn fra Snøvsen rykkes sammen med børnene i Myren.

- Vi kan jo ikke køre videre med en institution med kun fire børn, men i stedet for bare at flytte børnene til Myren, så vil vi i stedet i første omgang forsøge at slå et slag for de muligheder det giver, at Snøvsen nu bliver kommunal, siger Birthe Kjeldsen.

Myren har hidtil været pasningstilbud for børn fra tre år til 6. klasse, men med indlemmelsen af Snøvsen udvider landsbyordningen tilbuddet til at gælde børn fra nul år til og med 6. klasse.

To af de tre ansatte i Snøvsen bliver tilbudt at følge med over i Myren.

Birthe Kjeldsen lægger ikke skjul på, at overtagelsen af Snøvsen giver en række muligheder for at ”blande kortene”.

- Vi kan give børnene i Snøvsen langt flere muligheder, end man hidtil har kunnet give dem, fordi der vil være nogle stordriftsfordele. Det betyder også, at vi håber på at kunne tiltrække nogle flere børn. Det nye tilbud skal være så godt, at vi bliver attraktive for børn fra de nærliggende skoledistrikter, siger Birthe Kjeldsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden