Social-it er ukendt

Borgere med nedsatte funktioner får ikke tilbudt sociale it-hjælpemidler, der kan øge deres livskvalitet

Mette Nielsen og Mille Sigsgaard har brugt ”mobilplanforalle” i et år, og det har betydet et helt nyt liv, hvor de har styr på aftaler og opgaver og hvor venner og familie kan regne med dem. Foto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Mette Nielsen og Mille Sigsgaard har brugt ”mobilplanforalle” i et år, og det har betydet et helt nyt liv, hvor de har styr på aftaler og opgaver og hvor venner og familie kan regne med dem. Foto: Lars Pauli Lars Pauli

NORDJYLLAND:Danmark er langt bagefter, når det gælder brugen af social teknologi, der kan give mennesker med fysiske og psykiske lidelser et mere aktivt og selvstændigt liv. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

- Når velfærdsteknologi er på tale, så handler det som regel om kraner der kan løfte de handicappede, særlige toiletter der både kan skylle og tørre og robotstøvsugere der holder hjemmet rent, siger projektleder Gert Melchiorsen, Specialskolen for Voksne, Vendsyssel, til NORDJYSKE Stiftstidende.

De sociale it-hjælpemidler halter langt bagefter, til trods for at det kan øge brugerens livskvalitet betragteligt. Planlægnings-app’en ”mobilplanforalle” hjælper f.eks. borgere med at få styr på hverdagen ved at støtte både hukommelse og planlægning, men den tilbydes foreløbig kun til borgere i Hjørring Kommune.

- Fornyelsen er på vej, lover lektor Torben Broe Knudsen fra University College Nordjylland, der til efteråret præsenterer en ny efteruddannelse i velfærdsteknologi som også omfatter de sociale redskaber.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.