Voldsom travlhed efter store regnmængder i Nordjylland

På de første dage i januar er der faldet så meget regn, at det svarer til mere end en halv måneds nedbør

Arkivbillede fra efterårsferien i 2014, der gav nogle dage med voldsomt regnvejr og massive oversvømmelser i Vendsyssel. <i>Foto: Hans Ravn</i>

Arkivbillede fra efterårsferien i 2014, der gav nogle dage med voldsomt regnvejr og massive oversvømmelser i Vendsyssel. Foto: Hans Ravn

NORDJYLLAND:Vand i kælderen, dryp ned fra loftet eller vand op gennem kloakken.

2023 har på alle måder været en våd fornøjelse, og det har givet travlhed mange steder. Både hos de private, der oplever skader i forbindelse med regnen, og også hos forsikringsselskabet Topdanmark.

I Nordjylland har Topdanmark, der er et af landets største forsikringsselskaber, haft meget at se til.

Onsdag og torsdag har selskabet modtaget næsten seks gange så mange vandskader som normalt, og den tendens kan meget vel fortsætter. For i det nordjyske fortsatte regnen fredag.

- Vi forventer fortsat travlhed de kommende dage og har flere medarbejdere end normalt på vores telefoner og er i tæt dialog med skadeservicefirmaerne, siger Helene Ibsen, boligchef i Topdanmark, i en pressemeddelelse.

Rekordvåd start på 2023

Det er ikke kun i Nordjylland, at starten på det nye år har været mere våd end tør.

På landsplan faldt der 1. januar 21,1 millimeter nedbør i gennemsnit, og det gør i følge DMI dagen til en af de vådeste januardage i mange år.

- Vi har de seneste døgn haft travlt med at hjælpe kunder i hele landet, som anmelder skader på boligen efter store mængder nedbør, og vi forventer, at det fortsat vil tikke ind med skadesanmeldelser, siger Helene Ibsen.

På de første seks dage i januar er der faldet så meget regn, at det svarer til over en halv måneds nedbør.

Her er 5 gode råd til at forebygge regnvejrsskader

  • Rens tagrender, afløb og brønde, så vandet kan strømme uhindret gennem af-vandingssystemerne.
  • Reparér revner og utætheder i fundament og kælderydervægge, så vandet ikke kan trænge ind i huset, og tjek jævnligt tag for utætheder.
  • Sørg for, at græsplæne, fliser osv. hælder væk fra huset. Så undgår du, at vandet samler sig ved fundament og kældervægge og dermed ender med at trænge ind i huset.
  • Undgå for mange flisebelagte terrasser, indkørsler eller lignende, så vandet i stedet har mulighed for at sive ned i jorden.
  • Etablér faskiner eller regnvandstønder til at bortlede eller opsamle regnvand fra tag og terrasse.

Topdanmark

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden