Søm-chikane på mountainbikerute

MTB Frederikshavn har fundet lange søm stukket i jorden på Pikkerbakken

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BANGSBO:Lange søm stukket i jorden flere steder på mountainbikeruten i Pikkerbakken ved Bangsbo nær Frederikshavn.

Det er, hvad ryttere fra mountainbikeklubben MTB Frederikshavn fandt lørdag morgen, da de var ude på ruten.

Derfor blev der lavet et opslag på mountainbikeklubbens Facebookside, hvor der blev advaret mod søm-chikanen. Et opslag, der siden er blevet delt en del gange.

"Til alle der færdes i skoven, i og omkring Bangsbo. Lørdag morgen den 22/4 blev der på MTB sporet fundet søm placeret i jorden. Så vær opmærksom hvis du kører, går eller løber i området". Vi er meget chokeret i MTB Frederikshavn", lød det i opslaget.

- Sømmene er banket ned i jorden, fortæller Britt Schmidt Andersen, kasserer og kontaktperson i MTB Frederikshavn.

Hun er noget forundret over gerningsmændene handlemåde.

- Sømmene er i princippet ikke særligt farlige for os mountainbikere. Vi punkterer, og det er godt nok træls. Men så lapper vi bare vores cykler og så kører vi ellers videre, konstaterer Britt Schmidt Andersen.

Mere farlig for andre

Mountainbikerne kan dog vælte på de til tider mudrede og glatte spor, og så er sømmene jo farlige på den måde, at de kan få sømmene jaget ind i ben, arme eller andre steder i kroppen.

- Men det er jo ikke så meget os mountainbikere, vi egentlig er bekymrede for. Der er jo masser af gående og også dyr i området, der kan få sømmene op i klove og poter. Hvem skal hjælpe dem? spørger talskvinden.

- Der ligger også en skovbørnehave tæt herved, hvis børn går tur i Pikkerbakken hver dag. De kan også komme til skade, siger MTB-talskvinden.

Hun er ikke i tvivl om, at sømchikanen er rettet mod mountainbikerne, men det er bare ikke bikerne det er farligst for.

- Det er det glade vanvid, at andre brugere af skoven går ind og laver en aktion mod os mountainbikere, men dem, man faktisk rammer med aktionen, det er de brugere, man mener, har større ret til at være der end os, lyder det fra en forundret Britt Schmidt Andersen, der godt ved, at nogle er meget sure på mountainbikerne, og hun har da også selv været udsat for ubehagelige tilråb.

- Heldigvis er der også rigtig mange, der er glade for det nye spor i Pikkerbakken. Vi møder bl.a. løbere, der er glade for sporet som vi medlemmer af MTB Frederikshavn i samarbejde med kommunen faktisk selv har været ude at grave. Og det er jo bare super, konstaterer hun.

Første chikane

Det er første gang mountainbikere i Frederikshavn været udsat for sømchikane.

- Men andre steder har der udover søm været sat snore tværs over stierne, og der har været drejet på skiltene i forbindelse med løb, så mountainbikerne er kørt ud over farlige skrænter. Det er for eksempel sket ved Saltumklassikeren. Det er blevet saboteret i flere år, fortæller Britt Schmidt Andersen

Hun understreger, at mountainbikerne gerne vil i dialog med deres kritikere.

- Når vi for eksempel arrangerer et løb, så er vi ude ved folk for at spørge, om vi må køre på deres grund. Så kan det godt være, de i første omgang synes, at vi er nogle slemme nogen, men når vi får en snak med dom om det, så viser det sig ofte, at det er flere år siden de har oplevet episoderne og før vores klub blev stiftet og har taget sig af organiseringen af mountainbikerne og lært dem at omgås alle brugere af skovene. Når vi møder folk i skovene, og de tydeligt viser deres utilfredshed med vores tilstedeværelse, så stopper vi og tager en snak med dem - hvis de ellers er modtagelige for snak, og det er langt fra altid tilfælde, siger hun.

Hun understreger, at der bliver handlet på chikanen.

- Vi har været i kontakt med politiet, men de har naturligvis ikke ressourcer til at kigge på det i weekenden, så vores formand kontakter politiet igen mandag morgen, konstaterer Britt Schmidt Andersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.