Søndergaard’ene var fascineret af dyrene

Anelise og Jens Søndergaard på Heltborg Museum i sommer

Fredag var ophængningen stadig i gang. Her er det museumsmedarbejder Ib Nielsen med et af Jens Søndergaards malerier - berømt for sin blå ko.
Foto: Diana Holm <i>diana.holm@nordjyske.dk</i>

Fredag var ophængningen stadig i gang. Her er det museumsmedarbejder Ib Nielsen med et af Jens Søndergaards malerier - berømt for sin blå ko. Foto: Diana Holm diana.holm@nordjyske.dk

Galleri - Tryk og se alle billederne.

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

HELTBORG:Søndag ferniserer Museet for Thy og Vester Hanherred sommerens særudstilling på Heltborg Museum, der har fået titlen ”Vilde heste og glade køer” efter Anelise Søndergaards (1924-85) og hendes fars, Jens Søndergaards (1895-1957), foretrukne dyr i deres kunst.

Heltborg Museum, der har en stor samling af begge kunstnere, tilstræber hvert andet år at lave en særudstilling, og i år gælder det så de to kunstneres fælles fascination af at male dyr. Måske opstod det fællesskab allerede, da Anelise som barn startede på maleriet ved at sidde i nærheden af sin far, nok især på ferieturene til det nordvestjyske, siger museumsleder Jytte Nielsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.