Søslag på kommunegrænsen

Hjørring Kommune er på vej på banen i debatten om fremtiden for den drænede Gårdbo Sø, hvor Frederikshavn vil bygge vindmøller

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

VENDSYSSEL:Midt i den store drænede Gårdbo Sø ved Ålbæk løber kommuneskellet mellem Hjørring og Frederikshavn Kommuner, og snart kan kvaliteten af naboskabet komme på en alvorlig prøve, når fremtiden for området skal afgøres. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende fredag.

De to kommuner er nemlig slet ikke enige om, hvad der skal ske, og sindene er i kog hos mange borgere.

I Frederikshavn Kommune kører debatten om et vindmølleprojekt for 11 store vindmøller på 140 meter tæt op ad kommuneskellet ved Gårdbo Sø.

Projektet er sendt i høring og i sidste uge samlede et borgermøde 100 deltagere, deriblandt naturfolk og ornitologer, der tordnede mod vindmølleplanerne.

Genetablering af søen

De bakker i stedet op om den officielle holdning i Hjørring Kommune, som i kommuneplanen har udlagt Gårdbo Sø til rekreativt område med henblik på at genetablere Vendsyssels største sø, der i 1800-tallet have et vandspejl på 770 hektar.

Formand for teknik og miljøudvalget, Jørgen Bing (SF) er ikke i tvivl om sin holdning:

- Det kunne blive et fantastisk naturområde og et stort aktiv for det rige fugleliv i Vendsyssel. Vi har i forvejen ikke så mange søer, påpeger Jørgen Bing.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.