Morsø

Søsportscenter løber op i 18 millioner kroner

Udvides med Fjordbad og Fjordens Klasseværelse, der skal benyttes af skoleelever

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Tovholder Keld Kortegaard (tv.) og Gunnar Damkjær, der er med i arbejdsgruppen, glæder sig over, at prospektet nu er færdigudarbejdet. Næste skridt er at søge økonomiske midler hos en række fonde. Keld Kortegaard håber, at første spadestik til byggeriet kan tages til næste år.Arkivfoto: Bo Lehm

NYKØBING:Det kommende Søsportscenter Limfjorden ved lystbådehavnen i Nykøbing udvides kraftigt i forhold til den oprindelige plan om et byggeri til syv-otte millioner kroner. Byggeriet beløber sig nu til 18,5 millioner kroner.

Årsagen er, at arbejdsgruppen bag projektet har besluttet at udvide det kommende byggeri med et Fjordbad og et Fjordens Klasseværelse, der skal benyttes af skolerne på Mors og i nabokommunerne.

- Vi har udvidet projektet en del, siden vi gik i gang for et lille år siden, siger tovholder Keld Kortegaard, Nykøbing, og tilføjer:

- Beslutningen om at udvide den oprindelige plan med Fjordbad og Fjordens Klasseværelse skyldes, at det gør det nemmere at søge fondsmidler. Derudover er søsportscenterets formål jo netop udvikle Nykøbing Havn som et rekreativt og attraktivt sted for maritime søsportsaktiviteter.

Dertil skal centret være med til at skærpe børns opmærksomhed i forbindelse med at færds på, i og omkring vand.

Søsportscenteret skal fungere som et samlende hus for den lokale roklub, sejlklub og dykkerklub samt andre foreninger med relation til Limfjorden.

I januar i år bevilligede økonomiudvalget i Morsø Kommune 100.000 kroner til opstart af projektet. Det gav folkene bag centret mulighed for at udarbejde prospekt og foreløbige arkitekttegninger.

Planen om et søsportscenter, der skulle samle de vandbårne foreningsaktiviteter i et fælles foreningshus, blev oprindeligt lanceret i 2008, men kuldsejlede med Bodilsen Totalbygs konkurs i foråret 2015.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.