Søvnpatienter skal på rejse

Ny lov om patienters ret til hurtig udredning flytter opgave fra speciallæger i Thy

Øre-, næse- og halsklinikken i Thisted/Nykøbing har investeret mange timer i uddannelse af de ansatte i forbindelse med specialisering i udredning og behandling af patienter med søvnapnø. Her ses speciallæge Grethe Harbo sammen med en af de ansatte med særlig kompetence inden for dette felt, Joan Toft. Arkivfoto <i>Foto: Peter Mørk</i>

Øre-, næse- og halsklinikken i Thisted/Nykøbing har investeret mange timer i uddannelse af de ansatte i forbindelse med specialisering i udredning og behandling af patienter med søvnapnø. Her ses speciallæge Grethe Harbo sammen med en af de ansatte med særlig kompetence inden for dette felt, Joan Toft. Arkivfoto Foto: Peter Mørk

THY-MORS:- Det er et stort ønske for os, at thyboer og morsingboer stadig har mulighed for at blive udredt og behandlet lokalt.

Det siger Ellinor Wolff, der er formand for Dansk Søvnapnø Forening.

Hun har skrevet et brev til Region Nordjylland, efter at det er blevet klart, at regionen har lavet en aftale med Privathospitalet Skørping om udredning og behandling af de patienter, som Aalborg Universitetshospital ikke selv kan nå.

Aftalen er en konsekvens af udredningsretten, der blev indført 1. september. Den betyder, at patienter har krav på at blive udredt inden for 30 dage efter henvisning.

Ellinor Wolff er glad for aftalen med Skørping Privathospital og ser frem til kortere ventetid for patienterne, men hun er samtidig bekymret for de patienter, der bor i Thy og på Mors.

- Mange er mærkede af sygdommen og trætte. For dem kan det være uoverskueligt at skulle rejse til Aalborg eller Skørping.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.