Solcelle-pulje kan allerede være tømt

Interessen for at få støtte er så stor, at der sandsynligvis må lodtrækning til

Selv om der er varslet solformørkelse på fredag, er interessen for at få støtte til nye solcelleanlæg så stor, at der sandsynligvis skal trækkes lod blandt de private husstande, der har søgt. <i>Grete Dahl</i>

Selv om der er varslet solformørkelse på fredag, er interessen for at få støtte til nye solcelleanlæg så stor, at der sandsynligvis skal trækkes lod blandt de private husstande, der har søgt. Grete Dahl

FREDERICIA:Kun et døgn efter at Energinet.dk åbnede for ansøgninger til støtte til solceller, er der kommet så mange ansøgninger fra private husstande, at der sandsynligvis må lodtrækning til for at afgøre, hvem der ender med at få del i støtten.

En foreløbig opgørelse fra Energinet.dk viser, at der alene i løbet af mandag - den første ansøgningsdag - indkom over 3350 ansøgninger. Langt de fleste var rettet mod den pulje, der er afsat til private husstande. Her var der kommet 2348 ansøgninger online. Dertil kommer, at de fleste af 930 ansøgninger afleveret på brev også var i denne kategori.

Det er ifølge Energinet.dk et højt tal, der kunne indikere, at der er flere ansøgere, end der er mulighed for at tildele støtte.

- Men det er endnu for tidligt at sige, om der skal lodtrækning til. Vi er i gang med at behandle ansøgningerne, men vi kan næppe sige noget i denne uge om, hvem der får del i puljen – og jeg tør heller ikke endnu love en dato, siger Louise Rønne Christensen, leder af Energinet.dk’s solcelleadministration.

Ansøgninger behandles efter først-til-mølle-princippet efter den dato, de er modtaget hos Energinet.dk.

Støtten til solceller består i et forhøjet pristillæg til nye anlæg. Den er opdelt i fire underpuljer til henholdsvis private husstande, lejeboliger, boligforeninger og solcellelav.

Skulle puljen til private husstande blive tømt, er der håb for dem, der får en uheldig lodtrækning. Hvis ikke de øvrige tre puljer er tømt, når ansøgningsfristen udløbet 31. maj, samles det overskydende antal MW nemlig i en pulje, der udbydes til efteråret. Her kan man så forsøge sig igen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.