Solprojekt lempes efter kritik

Naboer til mulig solcellepark i Sindbjerg endte med at få politisk indflydelse efter borgermøde

Maja Kronborg Rasmussen, senior projektleder i European Energy, fortalte om projektet ved et borgermøde mandag aften. Foto: Carsten Tolbøll

Maja Kronborg Rasmussen, senior projektleder i European Energy, fortalte om projektet ved et borgermøde mandag aften. Foto: Carsten Tolbøll

SINDBJERG:De ansøgte solpaneler på 50 hektar mark syd for Næssundvej i Sindbjerg bliver betydeligt mindre dominerende i landskabet, end der var lagt op til. Det blev besluttet efter et borgermøde i Redsted mandag aften, hvor bølgerne gik højt med massiv kritik fra projektets mulige naboer.

Udvalgsformand Meiner Nørgaard (DF) siger, at han efter mødet sammen med borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) og Viggo Vangsgaard (S) tog en drøftelse med projektets ansøger, European Energy.

- Vi blev på stedet enige om, at der kun må opstilles fastmonterede paneler. Det reducerer den maksimale højde på panelerne fra 3,95 til 2,60 meter. Desuden skal solparken ikke indhegnes, idet naboerne ikke brød sig om dette. Området skal heller ikke afgræsses af får, som der var kritik af. Vi vælger i stedet lav græsbevoksning med øget biodiversitet, siger Meiner Nørgaard.

Han tilføjer, at de nye krav vil blive skrevet ind i det forslag til lokalplan og kommuneplantillæg, som i øjeblikket er i høring.

Maskinhandler Kresten Vilsgaard, Nykøbing, som fungerer som konsulent for European Energy, siger om ændringerne:

- Man skal indgå kompromisser for at få ting til at lykkes. Vi ville gerne have haft friheden til at kunne vælge bevægelige paneler, som kræver en større højde, men det her er okay for os. Vi er dog ikke sikre på, at vi kan slippe for krav om, at parken skal indhegnes, men vi vil gøre vores til, at generne bliver så få som muligt, siger Kresten Vilsgaard.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.