Solvarme i fysioterapi

Nyt sundhedshus på H. I. Biesgade er næsten selvforsynende

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Her ses den nuværende udgave af Benefit Hobro. Det nye sundhedshus opføres til højre for det bestående byggeri. Foto: Lars Pauli

Solfangere og solcelleanlæg på tagfladen gør det første nybyggeri i Hobros bymidte efter centerplanens vedtagelse næsten selvforsynende med energi. Ud over en høj grad af isolering installerer fysioterapi-fællesskabet Benefit Hobro i H. I. Biesgade 6 både genvindingsanlæg og andre energibesparende tiltag. I løbet af det nærmeste års tid vil det nye, moderne sundhedshus rejse sig, hvor rutebilstationen i øjeblikket huser parkering for turistbusser. De i alt 11 fysioterapeuter i det nye sundhedshus får - foruden et nyt varmtvandsbassin - tre træningssale, tre specialbehandlingsrum og 12 behandlingsrum at agere i.