Sommer på museet i Mosbjerg

Oplev livet som det tog sig ud for 100 år siden

I Mosbjerg kan man opleve, hvordan livet tog sig ud for 100 år siden.Privatfoto

I Mosbjerg kan man opleve, hvordan livet tog sig ud for 100 år siden.Privatfoto

MOSBJERG:Fra lørdag den 30. juni og resten af skolernes sommerferie er husmandsstedet i Mosbjerg beboet. Familierne lever som man gjorde i første halvdel af 1900-årene, det vil sige uden radio, fjernsyn, køleskab eller anden form for moderne bekvemmelighed. I husmandsstedet er der ikke indlagt vand eller anden form for elektricitet, så vandet hentes ved vandposten på gårdspladsen. Beboerne får endvidere mulighed for at hjælpe bestyreren med morgenens gøremål da der er knyttet flere dyr til husmandsstedet, bl.a. køer. Dyrene skal malkes, fodres og trækkes på græs, inden dagens mange gøremål skal igangsættes.

Publikum får mulighed for på nært hold at opleve en stor del af hele dette liv, hvis de besøger museet og følger arbejdets gang i husmandsstedet.
Ud over aktiviteter i husmandsstedet vil der også hver torsdag i juli måned være ture med museets naturvejleder, Jakob Kofoed. Torsdag den 5. og torsdag den 19. juli står den på geocaching i landskabet. Arrangementet starter kl. 13 og varer to timer. Torsdag den 12. og torsdag den 26. juli er temaet oldtid og natur. Disse ture starter kl. 10.
Endelig er der også museets årlige høstdag søndag den 5. august.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.